Grenseverdier (Innbundet)

Sannhet og litterær metode

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202497774
Kategori: Essays og antologier
Omtale Grenseverdier

I Grenseverdier dykker Ane Farsthås inn i forfatternes laboratorium, med en bok med internasjonale forfatterintervjuer og refleksjoner over kulturelle fenomener. Ikke minst undersøker hun de siste årenes store stridstema: Forholdet mellom litteratur og virkelighet.

Ane Farsethås er en profilert kritiker og kulturredaktør i Morgenbladet.

Et must for alle som er interessert i litteratur.

Til toppen

Andre utgaver

Grenseverdier
Bokmål Ebok 2018
Anmeldelser Grenseverdier

Juleaften for vitebegjærlige 16.12.2018

«Grensverdier (Cappelen Damm) undersöker hur sanningsbegreppet används som litterär metod hos tio författare och journalister, däribland Svetlana Aleksijevitj, Gay Talese och Édouard Louis. Oavlåtligt tankeväckande för alla som vill skildra verkligheten.»

Åsa Linderborg, Aftonbladet (Sverige)

Leser guide i grenseland 17.11.2018

«Utvalet av intervjuobjekt er strålande, dette er kremen av forfattarar [...] Til saman utgjer det ein godt guida og svært informativ tur gjennom dette grenselandet.»

Merete Røsvik, Klassekampen

Gull i grenseland 30.11.2018

«Det er ikke ett uinteressant intervju i boken, men jeg har lyst til å fremheve dem med Aleksijevitsj, Knausgård, John Jeremiah Sullivan og Édouard Louis som fremragende.»

«Med Ane Farsethås’ bok settes debatten om forholdet mellom litteratur og virkelighet, om den såkalte virkelighetslitteraturen og sakprosaens formeksperimenter, i en større og langt mer kvalifisert sammenheng enn de skandalene som altfor ofte ledsager den i mediene.»

Peter Nielsen, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Ane Farsethås (f.1973) er en av Norges mest markante kritikere. Som kritiker i Dagens Næringsliv og Morgenbladet har hun satt dagsorden for hva og hvem vi leser. Ved siden av aviskritikken har hun også skrevet artikler i tidsskrift og deltatt i den offentlige debatten om litteratur. Farsethås er nå redaksjonssjef for kultur i Morgenbladet. I 2004 ble hun ble kåret til Årets litteraturkritiker av Norsk Kritikerlag og Nordens beste kritiker av tidsskriftet Nordisk Litteratur.