Grensesang (Heftet)

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 282
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Border songs
Oversatt av: Engen, Bodil
ISBN/EAN: 9788281691117
Kategori: Romaner
Omtale Grensesang

"Sprelsk og vittig (...) et overflødighetshorn av en bok", skrev VG om Grensesang, og deres anmelder gav boken terningkast seks. I de vestlige grensetraktene mellom Canada og USA består delelinjen stort sett av en grøftekant mellom landlige naboeiendommer. Brandon Vanderkool er en elskelig brande som trives best ute i skogen der han studerer og katalogiserer fugler. Når han får jobb som grensevakt, sørger det skarpe blikket hans snart for at det oppdages og arresteres marihuanasmuglere og illegale innvandrere i et antall som skaper panikk i et land som ennå ikke har kommet seg etter 11. september. Men uavhengig av kampen mot terror, narkotika og menneskesmugling går livet sin gang på begge sider av grøftekanten. Bokens uforglemmelige persongalleri trumfer hver på sin måte igjennom sin menneskelighet på tross av grensene rundt dem og i dem.

Til toppen

Andre utgaver

Grensesang
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser Grensesang

«Sprelsk og vittig (…) et overflødighetshorn av en bok.»

 
VG

«Underholdende og intelligent (…) sødmefylt satire over et korrupt terrorfryktende USA.»

Dagbladet

«Et funn av en bok. Jeg vil absolutt anbefale ‘Grensesang’. Det er til og med en god investering, for poengene er så mange at lysten til å lese den om igjen dukket opp like etter at jeg slo permene sammen.»

Telemarksavisa
Adresseavisen

«Jim Lynch har et finjustert øre for folks måter å snakke med hverandre på og en velutviklet evne til å få stemmene ned på papir. Menneskene hans er fremstilt med stor varme og fremstår med alle de styrker og svakheter de skal ha – slik at vi som leser kan humre, le og i blant kjenne medfølelse.»

NRK Bok i P2

«Flotte menneske portretter og en usedvanlig kjærlighetshistorie. En fantastisk fin bok, samtidig som den er morsom.»

KK

Grensesang er en av de mest oppfinnsomme og enestående romanene fra de siste år. Lynchs elegante veksling mellom flere stemmer og handlingstråder gjør Grensesang til en bok som tar slutt altfor fort.”

The Pittsburgh Tribune

“Praktfull, øm, sørgelig og gjennomsyret av vidd … Lynch har ikke bare skrevet en liberal kritikk av krigen mot terror, men også en rørende optimistisk gjendrivelse av vår paranoia som oppmuntrer oss til å fantasere sammen med Brandon om muligheten til å overskride alt som skiller oss.”

The Washington Post

Til toppen

Om forfatter

Jim Lynch er en prisbelønt journalist og forfatter. Hans første bok, The Highest Tide, var en bestselger i USA og er utgitt på en rekke språk. Lynch bor i byen Olympia i Washington.