Grensen (Innbundet)

En reise til Europas utkant

Forfatter:

Knut Ofstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Border. A Journey to the Edge of Europe
Oversatt av: Ofstad, Knut
ISBN/EAN: 9788202714918
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Grensen

I denne ekstraordinære reportasjeboken, vender Kapka Kassabova tilbake til Bulgaria, landet hun emigrerte fra tjuefem år tidligere. Hun er der for å utforske grensen landet deler med Tyrkia og Hellas. Da hun var barn var det enklere å komme seg inn i Vesten her enn over Berlinmuren der det myldret av soldater og spioner. Kassabova kommer tilbake til en grense som har blitt formet av historiekreftene. Boken hennes består av utsøkte portretter av smuglere, skattejegere, botanikere og grensevakter. Det er også de fillete menn og kvinner som har vandret over Tyrkia fra Syria og Irak. Men det ser ut til å være ikke -menneskelige krefter i arbeid også her: Dette tett skogkledde landskapet er rikt på helbredende kilder og tragiske gravlunder, og den antikke verdens fortid er aldri langt unna.

Grensen er en glimrende, oppslukende reisefortelling som også viser frem skyggesiden av den kalde krigen og et skråblikk på migrasjonskrisen som plager Europa.

Til toppen

Andre utgaver

Grensen
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Grensen

Sørgesang på grensen 18.03.2022

Kapka Kassabova har skildret grenseområdet mellom Hellas, Tyrkia og Bulgaria i en helt usedvanlig tekst som føles eksistensielt treffende akkurat nå.Grete Brochmann, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Kapka Kassabova (f. 1973) er en prisvinnende Bulgarsk forfatter bosatt i Skottland. Hun har skrevet en rekke bøker i flere ulike sjangre, både poesi, romaner og sakprosa.