Grensa (Innbundet)

Flyktningstraumen over Middelhavet

Forfatter:

Kristin Sørsdal (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
Originaltittel: La Frontiera
Oversatt av: Sørsdal, Kristin
ISBN/EAN: 9788202531805
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Grensa
Leogrande tar oss med om bord på skipa under operasjon Mare Nostrum, han hentar ord opp frå den djupe havbotnen der dei har kilt seg fast og er skjulte. Han lar oss bli kjende med smuglarar, barne-båtførarar, og med historiene til dei overlevande etter båtforlisa i Middelhavet utanfor Lampedusa. Han set ord på det ubeskrivelege svarte hòlet der rettferda i samfunnet og samvitet vårt kvar dag går under.

Til toppen

Andre utgaver

Grensa
Bokmål Ebok 2017
Anmeldelser Grensa

Vår tids Titanic 16.02.2017

Det er en viktig utgivelse. Ikke fordi forfatteren, den italienske journalisten og forfatteren Alessandro Leogrande gir svar på hvordan migrantkrisen skal løses, men fordi boken gjennom sine enkelthistorier blottlegger vår tids bitre motsetninger som det er farlig å fortrenge.Per Anders Madsen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Alessandro Leogrande er fødd i Taranto i 1977. Han er nestleiar for det månadlege tidsskriftet ”Lo straniero” og samarbeider med diverse andre aviser og tidsskrift. Han har gitt ut mange bøker, blant anna Uomini e caporali, om utnyttinga av utanlandske landarbeidarar, og – med Feltrinelli – Il naufragio, som teaterstykket Käter i Rädes byggar på.