Gravstille (Innbundet)

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Grafardögn
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202239879
Omtale Gravstille

Erlendur får en ny gåte å nøste opp i da det blir oppdaget at en søt liten jente i et barneselskap sitter på gulvet og tygger på en menneskeknokkel. Knokkelen stammer fra et byggefelt i nærheten der ungene pleier å leke. Man finner et gammelt skjelett, og alt tyder på at det skjedde en kriminell handling her for omkring femti år siden.

Erlendur begynner systematisk å grave frem informasjon om de som bodde i dette området femti år tidligere. Fra gammelt av lå det sommerhus her ute, nå har Reykjaviks byggefelt spredt seg helt hit. Det viser seg at det har bodd en mann her hvis kone forsvant sporløst under krigen. Nesten alle som kunne hatt noe å fortelle om saken er døde, men det fortelles om en grønnkledd kvinne som ofte er å se i området.

Erlendur tar opp jakten på kvinnen og langsomt tegnes et bilde av en ung kvinne i et ulykkelig ekteskap, en handikappet jente og en fordrukken og følelseskald mann. Av en familie som levde langt under fattigdomsgrensen og i konstant redsel. Og av en ung amerikansk soldat som ikke ville se på ondskap og urettferdighet uten å ta affære. Indridason holder på spenningen helt til siste slutt, men Erlendur gir seg ikke før graven har røpet sin hemmelighet.

Les utdrag fra boken [pdf]


Til toppen

Andre utgaver

Gravstille
Bokmål Heftet 2008
Gravstille
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008

Flere bøker av Arnaldur Indridason:

Om forfatter
Arnaldur Indridason er født i 1961. Han har har studert historie ved universitetet i Reykjavik og skrevet en avhandling om islandsk film, men det er som krimforfatter han er mest kjent. I to år på rad fikk han Glassnøkkelprisen. I 2005 ble hans bøker hedret med den engelske krimprisen Golden Dagger, som gis til årets beste krimbok på engelsk og den svenske Martin Beck-prisen.

I 2004 kom han for første gang ut på norsk med romanen Myren. Etterforskeren Erlendur Sveinsson har vært gjennomgangsfigur i de fleste av kriminalromanene til Indridason, men de siste årene er det kommet bøker med nye etterforskere.

Oversikt over alle tilgjengelige utgivelser i serien om Erlendur Sveinsson finner du her.

Oversikt over serien om Flovent og Thorson finner du her.

Oversikt over serien om Konrad finner du her.