Goulds Fiskebok (Innbundet)

En roman i tolv fisker

Forfatter:

Knut Johansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 415
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gould's book of fish
Oversatt av: Johansen, Knut
ISBN/EAN: 9788202213572
Kategori: Romaner
Omtale Goulds Fiskebok

Det var en gang, da verden fremdeles var ung, før fisken i havet og livet på jorda begynte å bli ødelagt, at en mann ved navn William Buelow Gould ble dømt til livsvarig fengsel i en av de mest fryktede straffekoloniene i det Britiske Imperiet. Der ble han beordret til å male en Fiskebok.

Han forelsket seg i vaktens svarte elskerinne og oppdaget for seint at det er farlig å elske. Han forsøkte å føre dagbok over det underlige livet han levde i fengselet, bare for å oppdage at historien ikke blir skrevet av undersåttene. Han sloss for å overleve i et samfunn hvor livet hans var uten verdi.

Vinner av Commonwealth Prize og en bestselger i mange land. "Goulds Fiskebok" er på samme tid en fantastisk episk fortelling om Australia i det nittende århundre, og en fabel om vår egen tid.

Til toppen

Andre utgaver

Goulds fiskebok
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Richard Flanagan:

Om forfatter
Richard Flanagan er født i Tasmania i 1961, der bor han fremdeles. Hans første roman Death of a River Guide vant The Australian Fiction Award og ble møtt med begeistring av internasjonal presse. Hans andre roman The Sound of One Hand Clapping ble en av de bestselgende romanene i Australias historie. For Goulds Fiskebok (den første som er oversatt til norsk, 2003) mottok Flanagan "The Commonwealth Prize" og fikk møte Dronning Elizabeth. I 2008 kom Den ukjente terrorist på norsk. I 2014 fikk han Man Booker-prisen for romanen Den smale vei til det dype nord (The Narrow Road to the Deep North), som ble utgitt på norsk våren 2015.