Godt med vilt (Innbundet)

175 klassiske og nye viltretter

Legg i ønskeliste

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 160
Illustratør: Moran, May
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Viltkokboken
Oversatt av: Tjørve, Irene Inman
ISBN/EAN: 9788202336585
Kategori: Kokebøker
Omtale Godt med vilt

Vilt som råvare har lange tradisjoner i Norge. Jegerkulturen er fortsatt levende hos oss og hver eneste høst gir naturen utbytte i form av sunt og godt kjøtt av både storvilt og småvilt. Høsting av vilt i kontrollerte former, slik vi har det i hele Skandinavia, er både bærekraftig utnyttelse av naturens ressurser, men også helt nødvendig for å opprettholde en forsatt sunn og god viltressurs.

Vi høster elg, hjort, reinsdyr, rådyr, men også hare og bever. Ikke minst fugleviltet er populær og meget velsmakende mat. Rype er vel høydepunktet, men også storfugl som tiur og røy og orrfugl gir svært spennende matretter. Det høstes flere typer vadere som ender og gjess - og sjøfugl.

I denne boken finnes også oppskrifter med vilt som kanskje er mer vanlig i våre naboland Sverige og Danmark, men som er vel verdt å prøve for oss. Boken er inndelt i kapitler etter råvarene og inneholder en mengde varierte og gode oppskrifter. Det er faktatekster om behandling av fjærkre og viltråvarer. I tillegg til matoppskriftene er det også mange gode forslag til velsmakende tilbehør og sauser.

Til toppen