Gode hjelpere kjenner seg selv (Heftet)

Traumebevisst omsorg i arbeid med barn og unge

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 134
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202651220
Kategori: Helse og sosialfag
Fag: Helsefag, Sosial- og omsorgsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Gode hjelpere kjenner seg selv
Traumebevisst omsorg blir i denne boken sett i sammenheng med hvordan de som arbeider med sårbare barn og unge kan bli bedre hjelpere.

Professor Neumann og terapeut Thommesen viser hvordan hjelperens holdninger og følelser preger forståelsen av den som trenger hjelpen, og dermed også den hjelpen som blir gitt.

Men hva er så traumebevisst omsorg? Og hva betyr det å situere seg?

Forfatterne reiser en rekke sentrale spørsmål knyttet til det å bli en faglig og trygg hjelper i utfordrende situasjoner.

Boken er skrevet for studenter innen pedagogikk, barnevern og sosialfag. Den er også aktuell og nyttig for pedagoger og fagfolk som arbeider med sårbare barn og unge.

Til toppen

Flere bøker av Cecilie Basberg Neumann og Cathrine Scharff Thommessen:

Om forfatter
Cecilie Basberg Neumann er sosiolog og har doktorgrad i kriminologi. Hun er også utdannet gestaltterapeut. Neumann er ansatt som professor ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved OsloMet, Institutt for Sosialfag.

Cathrine S. Thommessen er utdannet dans- og bevegelsespedagog, Somatic Experiencing terapeut (kroppsorientert traumeterapi), og har master i pedagogikk. Thommessen har privat praksis med kurs, foredrag og individuell veiledning.