God natt, elskede (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 282
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202275822
Kategori: Krim
Omtale God natt, elskede

Terje Lyngmo er pianostemmer av yrke og drømmer om å bli filmskaper. Da han mangler kamera, stjeler han et. Det første opptaket viser en mann som uten skrupler tar livet av sin kone. Vel å merke ingen fiksjon, men et ekte drap.
En morder fortjener verre skjebne enn å havne i fengsel, mener Terje. Derfor holder han politiet utenfor, opphøyer seg selv til dommer og fastsetter en bot på flere millioner kroner.

Til toppen

Andre utgaver

God natt, elskede
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
God natt, elskede
Bokmål Heftet 2008
God natt, elskede
Bokmål Ebok 2010
Anmeldelser God natt, elskede

Fredrik Skagen har den mest elegante språkføringen i norsk kriminallitteratur, og det gjør kanskje God natt, elskede ekstra leseverdig, men uansett er dette en krimroman som har så mye sjarm, humor og driv at den vil stå som et klart høydepunkt denne høsten."

Kurt Hanssen, Dagbladet

«Kostelig. Det er godt å ha Fredrik Skagen tilbake.»

Terje Stemland, Aftenposten

"Slik vil vi ha vår Skagen!"

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Fredrik Skagen ble født i Trondheim i 1936, er gift og har to barn. Han debuterte i 1968 med romanen Jakten etter Auriga og er en av Norges mest produktive, mest oversatte og mest prisbelønnede forfattere. Siste utgitte roman er den kritikerroste God natt, elskede fra 2007.

Skagen har gjort stor lykke med de åtte bøkene om falskmyntneren og antihelten Morten Martens. Flere av de andre krimromanene refererer til et univers rundt Trondheim politikammer, men blant de hittil 33 utgitte bøkene finnes det også «vanlige» romaner, barnebøker og et par rent dokumentariske.

Skagen har skrevet siden han var guttunge. Han satset først på en karriere som bibliotekar og jazzmusiker, men har vært forfatter på heltid siden 1976. Den første lydboka som ble utgitt i Norge var for øvrig Skagens krimroman Forræderen.