Globus av Kristian Klausen (Ebok)
Ebok

Globus (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.77 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202337636
Kategori: Romaner
Omtale Globus

Med utgangspunkt i en traumatisk historietime på Drammen Gymnas i 1989 – læreren bruker psykisk terror for å holde klassen i sjakk – følger vi en av elevene, hans merkelige reise gjennom de neste tjue årene, hans forhold til kvinner, politikk og yrkesliv. Klasserommet som sted og tilstand utgjør selve kjernen i en romankomposisjon der ytre hendelser i samtiden og fortellerens egen historie veves sammen.

Til toppen

Anmeldelser Globus

Talentfull romandebut
«Ein gamal norsklærar frydar seg og i møte med ein som verkeleg har språket i si makt - og det har Klausen til fullnads.»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Med sin nye bok har drammenseren Kristian Klausen foretatt et vellykket sprang over i romansjangeren. Klausens første bok Måltidet i Emmaus, besto av et knippe velskrevne noveller. Med Globus har Klausen for alvor gitt seg i kast med forfattergjerningen, og boka dokumenterer at han er en usedvanlig god forteller.»

Dag Eivind Undheim Larsen, Klassekampen

Se opp for ham
«I stedet for å følge utviklingen lineært og kronlogisk tar forfatteren oss framover og bakover i tid, slik at han både kan foregripe og reversere handlingen, noe som gjør beretningen spennende og overraskende. Når Kristian Klausen i tillegg har en språklig form som skaper så vel selvironi, humor som dypt alvor – nærmest i en slags Dag Solstad-stil – blir romanen en liten perle.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Først da boka var lesen, skrudde eg korken av flaska og tok ei stille skål for ein framifrå prestasjon […] Klausen skriv poengtert og ironisk, og med stor humor skildrar han skolekvardagen sedd frå begge sider av katetret.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Denne passasje er typisk for Klausen, at han isper sin ellers realistiske skrivemåte fantastiske og barokke elementer, og at han gjerne tyr til barsk, endog karslig humor. Det skal imidlertid godt gjøres å overse hans uforstilte fortellerglede. Her er gutten sin som har noe på […]»

Terje Stemland, Aftenposten

«Velskrevet dannelsesroman med frisk vri
...skriver Klausen som sagt med en humor og en kraft som gjør at Globus rett og slett er uvanlig morsom å lese, på sitt beste en skikkelig sidevender. […] Jeg føler meg trygg på at det vil komme flere fra Klausen.»

Kåre Bulie, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Kristian Klausen er født i 1971 i Drammen. Klausen debuterte i 2008 med novellesamlingen Måltidet i Emmaus. Han ble i 2014 tildelt Bokhandelens forfatterstipend. Samme år var Mitt liv var et hett bibliotek nominert til P2-lytternes romanpris. Anne F er Klausens tiende utgivelse.