Glemsel (Heftet)

Forfatter:

Preben Jordal (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Oblivion
Oversatt av: Jordal, Preben
ISBN/EAN: 9788202370169
Kategori: Noveller
Omtale Glemsel

David Foster Wallace har forlengst oppnådd status som en av USAs sterkeste og mest nyskapende skjønnlitterære forfattere. Glemsel er hans første bok på norsk.
Den rommer åtte fortellinger som alle handler om mennesker som sliter med hverdagen. Noen sliter med økonomien og familien. Andre har betydningsfulle jobber, uten at de dermed føler seg lykkelige.

Resultatene er usedvanlig tragiske og komiske, omtrent som Wonderboy møter Thomas Pynchon, ispedd elementer fra moderne amerikanske komiserier.
Glemsel inneholder en serie hylende morsomme og usedvanlig såre fortellinger skrevet av en av USAs største samtidsforfattere.

Til toppen

Flere bøker av David Foster Wallace:

Om forfatter

David Foster Wallace (1962–2008) regnes som en av den nyere tids mest sentrale amerikanske stemmer. Han debuterte i 1987, og hadde sitt store gjennombrudd med kjemperomanen Infinite Jest i 1996. Novellesamlingen Glemsel kom på norsk i 2007, denne er også tilgjengelig i pocketutgave med etterord av forfatter John Erik Riley. Korte intervjuer med motbydelige menn kom ut på norsk i 2012. Foster Wallace's etterlatte roman The Pale King blir utgitt på norsk i 2015.