Glefs (Innbundet)

verdens farligste golden retriver

Forfatter:

Tone Kristin Lileng (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 40
Illustratør: Lileng, Tone Kristin
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202238629
Omtale Glefs
Glefs var den slemmeste hunden i universet, og hvis han ikke var det så skulle han bli det. Hvem kan jeg bite i dag? tenkte han når han våknet om morgenen. Hvem kan jeg skremme?

Glefs bodde hjemme hos fru Abrahamsen. Hun syntes han var en søt, liten valp. Bare Glefs visste at han var nesten en ulv. Når Glefs var ute og luftet fru Abrahamsen hadde han et bånd rundt halsen med en snor som fru Abrahamsen måtte holde seg fast i så han ikke skulle miste henne. En dag de gikk nedover mot havnen skjedde det noe veldig skummelt ...

En flott gavebok til alle hundevenner og til alle hundehatere og først og fremst til alle dem som har golden retriever.

Anmeldelser:

"Teksten er stram nok til å åpne opp for lesernes fantasi. Den er språklig god nok til å egne seg for høytlesning, og den er full av herlige innfall slik at den appellerer til høytleser så vel som til tilhører."
Kristin Ørjasæter, Barnebokkritikk
Les hele anmeldelsen

"Herlig kontrastfylt barnebok".
"Kontrasten mellom bildene og teksten byr på frydefulle opplevelser for små og store i denne originale barneboken."
Hilde Bjørhovde, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

Les også:

"Barnebøker blir oversett"
Artikkel Aftenposten, 05.11.04

Til toppen

Om forfatter

Henrik Hovland er født i 1965, oppvokst i Drammen, bosatt i Oslo. Eier et gårdsbruk på Modum med 850 mål skog. Utdannet tømmerhogger, men har også jobbet som sikkerhetsvakt, internasjonal etterforsker for FNs Sannhetskommisjon i Guatemala, privat etterforsker i Amazonas, valgobservatør i Zimbabwe, Peru og Guatemala, reiseleder i Syden, dekksgutt i Alaska, og anleggsarbeider i USA. Han debuterte med novellesamlingen Hvit mann i 1989.

Henrik Hovland skrev til sammen 24 reportasjer for Dagbladet under krigen i Irak. Har også jobbet som frilansjournalist på Balkan og i Mellom-Amerika under krigene der.

Henrik Hovland har også skrevet bøker for barn: Johannes Jensen føler seg annerledes (2003). Johannes Jensen og kjærligheten (2005) og Johannes Jensen opplever et mirakel (2009)