Gitte gjemmer seg (Innbundet)

Forfatter:

Øystein Rosse (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gittan gömmer bort sej
Oversatt av: Rosse, Øystein
ISBN/EAN: 9788202387419
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Gitte gjemmer seg

Hvis man gjør noe galt og får kjeft, hva skal man gjøre da?
Når dagmammaen til Hjørdis roper:
"Hva er det du har gjort?!"
fryser Gitte til is.
Hun vil bare forsvinne

Til toppen

Andre utgaver

Gitte gjemmer seg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Gitte gjemmer seg

Gode, gamle Gitte

"Gitte er tilbake! Etter åtte år uten ny Gitte-bok fra den svenske forfatteren og bildebokkunstneren Pija Lindenbaum, har hun nå endelig laget en ny fortelling om den forsiktige, hjertevarme vesle jenta (...) Pija Lindenbaum har evne til å framstille enkle hverdagshendelser på en måte som får oss til å fatte dramatikken i dem. Hun får oss til å se det gjennom Gittes øyne. Og samtidig er det framstilt sånn at vi også kan ha vårt voksenperspektiv, og glede oss over detaljer i teksten eller bildene, som får oss til å smile gjenkjennende (...) Vi kan altså trygt slå fast at Pija Lindenbaum ikke bare hviler på sine laurbær (for eksempel Elsa Beskow-plaketten, New York Times utmerkelse for beste bildebok i 1993, Augustprisen, Astrid Lindgren-prisen og Emilprisen), men fortsetter å øse av sitt overflodshorn.

Marianne Lystrup, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

er født og oppvokst i Sundsvall. Hun har skapt en lang rekke bildeboksuksesser. I 1991 fikk hun Sveriges Bokhandlermedhjelper-pris, og samme år ble hun tildelt Expressens Heffaklump. Hun har også fått New York Times´ pris for årets beste bildebok, og hun er blitt valgt til Årets Illustratør av barnebokmessen i Bologna.

"Gitte og gråulvene" ble tildelt den svenske barnebokprisen Augustpriset 2000. Pija Lindenbaums bøker er oversatt til mange språk, bl.a. engelsk, tysk, japansk, fransk, hollandsk, dansk og finsk.