Gi rom og vær nær (Heftet)

mindfulness for foreldre med tenåringer (12-19 år)

Forfatter:

Henrik Jansen (Illustratør) Eve-Marie Lund (Oversetter)

Eline Snel, som introduserte mindfulness i nederlandske skoler for over tjue år siden, har først og fremst skrevet denne boken for foreldre og bonusforeldre med tenåringsbarn. 

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 187
Illustratør: Jansen, Henrik
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ruimte geven & dichtbij zijn
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788282200790
Kategori: Selvutvikling , Helse / psykisk helse og Foreldre og barn
Omtale Gi rom og vær nær

Last ned lydfiler (i MP3-format):

UNG

 

VOKSEN

Tenåringen er både kvikk og gøyal, sårbar og utålmodig, uforutsigbar og krevende. Selvstendighet og å ordne opp i det meste selv, er «kamp-ropet». 

Men når det butter mot, kan terskelen for å be om hjelp være høy og innebære følelsestilstander med høy temperatur, som ender med å tappe alle parter for krefter. Eline Snel, som introduserte mindfulness i nederlandske skoler for over tjue år siden, har først og fremst skrevet denne boken for foreldre og bonusforeldre med tenåringsbarn. 

Her beskriver hun blant annet hvordan man kan lære seg stå «på stedet marsj», en ferdighet som har overraskende god effekt i turbulente situasjoner. Det dreier seg om å reagere, å være «på», som om du legger inn en tankestrek - et rom - som fylles av oppmerksomhet og nærvær og en ikke-dømmende holdning overfor barnet ditt. Da vil du vise velvilje, empati og bygge tillit. 

Og slik kommer du også i kontakt med dine følelser, din klokskap og gleden over å være sammen. Flere øvelser presenteres, blant andre: «Tankekverna», «Med hjertet i halsen» og «Kunsten å lytte», og en cd med 13 meditasjoner (MP3-filer) myntet på forelderen, mens tenåringen finner sine øvelser via en app.

Til toppen

Flere bøker av Eline Snel:

Om forfatter
Eline Snel, nederlandsk pedagog, har utviklet et meditasjonsopplegg for barn og ungdom inspirert av Jon Kabat-Zinns mindfulnessmeditasjon. Hun mener at det å meditere faller svært naturlig for barn.