Gi og ta (Heftet)

Hvordan lykkes gjennom å hjelpe andre

Forfatter:

Anette Hjerde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 328
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Give and take
Oversatt av: Hjerde, Anette
ISBN/EAN: 9788202601744
Kategori: Selvutvikling og Jobb og ledelse
Omtale Gi og ta

Tiden er inne for deg som ikke har spisse albuer: Raushet er den nye veien til suksess.

Adam Grant undersøker hvorfor noen klatrer til topps på jobben, i politikken og i organisasjonslivet, og han viser at suksess avhenger av hvordan vi omgås hverandre. Gi og ta viser hva nettverking, samarbeid, påvirkning, forhandlinger og lederskap har til felles. De fleste opptrer enten som «givere», «taere» eller «matchere». Taere forsøker å hevde seg ved å få så mye som mulig fra andre, mens matcherne gir så mye som de får tilbake. Giverne, derimot, er den sjeldne rasen som bidrar til andre uten å forvente noe i retur.

Grant viser at disse tre personlighetstypene har stor innvirkning på suksess. Mens noen givere blir utnyttet og utbrent, oppnår resten svært gode resultater. Grant kombinerer forskning og historiefortelling når han viser hvordan en av USAs beste nettverkere utviklet kontaktnettet sitt. Hvorfor den kreative hjernen bak et av de mest populære TV-showene er helt anomym, og hvordan vi kunne ha forutsett Enrons fallitt fire år før det var for sent.

Til toppen

Andre utgaver

Gi og ta
Bokmål Ebok 2014
Om forfatter
Adam Grant (født 1981) er den yngste professoren ved The Wharton School og en ettertraktet foredragsholder. Han har en Ph.D. i organisasjonspsykologi fra University of Michigan og en B.A. fra Harvard University. Han har også bakgrunn fra reklamebransjen, er tidligere Olympisk mester i stuping for junior og profesjonell tryllekunstner. www.giveandtake.com