Gi meg de brennende hjerter (Heftet)

Memoarer

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202424626
Omtale Gi meg de brennende hjerter

Gerd-Liv Vallas memoarer tar oss med på en reise fra en liten bygd i Nord-Norge på 1950-tallet til maktens ulike korridorer på og rundt Youngstorget. Det er en fortelling om hvordan etterkrigsgenerasjonen fikk nye muligheter og hvordan kvinnebevegelse, studentopprør og EU-kamp formet en hel generasjon. Gi meg de brennende hjerter gir en enestående innsikt i hvordan politikk blir til i arbeiderbevegelsen. Valla tar oss med inn i de lukkede rom.

"[...] en svir å lese for oss som er opptatt av norsk politikk. [...] Nært og levende gir hun et tidsbilde fra en etterkrigsbarndom i den nordnorske bygdevirkeligheten. Hun beskriver en klassereise hun deler med så mange i sin generasjon. [...] Varmt og engasjert forteller hun om Karen – den fantastiske datteren med sine spesielle behov. Det er vakker og sterk lesning om gleder og fortvilelse, latter og gråt. Det er en helt spesiell fortelling som berører leseren.
Harald Stanghelle, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Gi meg de brennende hjerter
Bokmål Innbundet 2012
Gi meg de brennende hjerter
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Gerd-Liv Valla:

Om forfatter

Gerd-Liv Valla (f. 1948) var første kvinnelige leder for Norsk Studentunion. Hun har vært politisk rådgiver og statssekretær for Gro Harlem Brundtland, og senere justisminister - før hun ble valgt til LOs første kvinnelige leder i 2001. Hun har skrevet boken Prosessen i samarbeid med journalist og forfatter Stian Bromark og selvbiografien Gi meg de brennende hjerter.