Garmanns gate (Innbundet)

Serie: Garmann 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202277659
Kategori: Bildebøker
Omtale Garmanns gate

Nominert til Brageprisen 2008

Garmanns sommer er over. "Livet er aldri helt trygt. Bare den som er veldig redd kan være modig", har pappa sagt til Garmann. Men hvem kan være modig når Roy i fjerde sperrer porten?

Garmanns gate er den andre boken om Garmann. For Garmanns sommer mottok Stian Hole en rekke priser, bl.a. Brageprisen og Bologna Ragazzi Award.

Til toppen

Andre utgaver

Garmanns gate
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Stian Hole:

Anmeldelser Garmanns gate

"Klassikerpotensial (...) Fantastiske dataillustrasjoner og en underfundig, filosofisk tekst Gjør Stian Holes tredje bok til en perle."

 
Elisabeth Høye , Foreldre & Barn

"Om vennskap og mot. Spesielle, flotte illustrasjoner! Her er det brukt en teknikk hvor menneskene nesten spaserer ut av boken. Dette fenget våre tilhørere som studerte bildene godt. Passer godt for førskolebarn."

Elisabeth Lofthus, Mammanett.no

"(...)heldige oss, som her får et nydelig gjensyn med Stian Holes ettertenksomme gutt! (...) I den grad fenomenet allalderbok finnes, så er dette en god kandidat. Det er noe med ettertenksomheten og assosiasjonsrikdommen i den, som trolig vil ha appell til både barnet som vil bli lest for og den voksne som skal lese."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"Mer dramatisk, like suveren (...) Fra å gjøre meg til en svært begeistret anmelder etter Garmanns sommer, har Stian Hole klart å løfte meg høyere - til en fullstendig forført fan som leter etter enda mer rosende ord."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

"Heia Hole (...) nok en genistrek av sjeldent talent (...) Stian Hole er en forfatter som fortjener all den ros og oppmerksomhet han kan få. Som for eksempel en dobbel Brage."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Stian Hole lager bildebøker i mesterklasse, og dette er en leseopplevelse som både barn og voksne bør unne seg!"

Morten Haugen, Adresseavisen

"Et kunstverk i seg selv (...) For bildeboken "Garmanns sommer" fikk Stian Hole den høythengende bildebokprisen under barnebokmessen i Bologna. Nå er han klar med en ny bok om Garmann, og den er blitt like flott som den første."

Anne Cathrine Straume, NRK

"Stian Hole er den suverene mesteren blant norske bildebokkunstnere (...) Nå følger Hole opp med Garmanns gate - like vakker, poetisk, melankolsk og ettertenksom som forgjengeren. I tilfelle det er igjen noen priser han ikke har fått, vil han få dem nå."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Fortsatt i verdensklasse (...) Så gjennomført at det er på tide å snakke om et eget Hole-univers."

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

"Nydelig igjen."

Morten Abrahamsen, VG

"Trollbindande (...) en vidunderlig bokupplevelse (...) Bilderboken om Herman är så omsorgsfullt utförd och har så många bottnar att det är lätt att redan nu räkna den och fjolårets ”Hermans sommar” till de moderna nordiska barnboksklassikerna."

Nisse Larsson, Dagens Nyheter

Garmann og livets regnestykke

”Norske Stian Hole har lavet endnu en knusende dejlig og dramatisk billedbog om drengen Garmann (...) Hole kan nemlig ikke kun noget fuldkommen unikt med de billeder, han tryller ud af sin computers photo­shopprogram. Han kan også noget med de få velvalgte ord, som ledsager de store og i sig selv meget fortællende billedcollager. Man suges helt, helt ind i Garmanns ydre og indre verden (...) Hvilket drama og hvilken drøm af en billedbog!”

Jens Andersen, Berlingske Tidende

"Andra boken om Herman är en njutning"

Åsa Warnquist, Svenska Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Stian Hole (1969) er en norsk grafisk designer, illustratør og forfatter av barnebøker. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Han debuterte som forfatter med Den gamle mannen og hvalen, som ble tildelt Kulturdepartementets debutantpris.

For sin andre bildebok, Garmanns sommer fikk Hole Brageprisen i 2006. Han fikk også Kulturdepartementets bildebokpris 2007 for samme bok og ikke minst den presitsjetunge Bologna Ragazzi Award 2007 som den første norske forfatter noensinne. For Garmanns sommer fikk Stian Hole også Deutscher Jugendliteraturpreis 2010. Stian Hole er tildelt Brageprisen 2010 også for Garmanns hemmelighet.

Stian Hole har illustrert både bøker for voksne og barnebøker, bl.a. Sanne gleder med Lars Saabye Christensen og flere bøker med Synne Lea, hvor Nattevakt, en diktbok til barn, fikk Brageprisen i 2013.

Et samarbeid med danske Kim Fupz Aakeson resulterte i boken Klovnen som rett og slett ikke var særlig morsom (2020).

Bøker i serien