Galderhug / Spellmind (Innbundet)

Quadra Natura 1111

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202289867
Kategori: Lyrikk
Omtale Galderhug / Spellmind

Galderhug/Spellmind er siste bok i det poetiske firebindsverket Quadra Natura, der det høye pares med det lave, patos med retorikk, komikk med tragedie.

I Galderhug/Spellmind forsyner Jakhelln seg fritt i diktningens verktøykasse; prosadikt, aleksandriner, hip hip-pastisj, aforismer, figurdikt, dialog, fornyrdislag, sonettekrans, blankvers, heksameter og kostlige meditasjoner bygger opp dette verket.

Til toppen

Anmeldelser Galderhug / Spellmind

Galdring i særklasse

 
Arne Hugo Stølan, VG

Sjokk-poeten Cornelius Jakhelln er kommet til en avrunding av sitt første store poetiske prosjekt og avslutter med bravour.

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Med de fire diktbøkene i serien Quadra Natura har Cornelius Jakhelln brøytet seg rydning i svarteste diktskog med et «trøkk» som vi antagelig må tilbake til prosadikteren Finn Alnæs for å finne maken til i norsk litteratur."

Knut Ødegård, Aftenposten

"Cornelius Jakhellns "Galderhug" er fjerde poesibok i rekkja med undertittelen "Quadra natura". Eit mangfelt prosjekt som inkluderer eit batteri av stavrim og språkleg villskap, har vokse seg større i omfang (...) Slik verda oppstod ifølgje den norrøne mytologien, i ginnungagapet mellom eldlandet Nivlheim og frostlandet Muspelheim, er det som om desse dikta sjølv støtt rører seg mellom bråe perspektivskifte og stilekstremitetar i arbeidet med å skape litteratur."

Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

"Med denne fjerde i rekken har han klart å hale i land sitt poetiske prosjekt uten at inspirasjonen synes å ha ebbet ut."

Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter

Cornelius Jakhelln er født i 1977 og debuterte i 2001 med diktsamlingen Gebura Muse, den første boken i det poetiske firebindsverket Quadra Natura – som også inneholder Yggdraliv (2004), Fagernorn (2006) og Galderhug (2008). Jakhelln spiller i bandene Solefald, Sturmgeist og G.U.T. For tiden bor han i Berlin. I 2007 ble Cornelius Jakhelln kåret til den norske vinneren av Den Store Nordiske Romankonkurransen med Gudenes fall.