Fyr (Innbundet)

Sørlandets utposter

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202680633
Kategori: Natur og friluftsliv , Reisebøker og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Omtale Fyr

Fyrene er kystens veivisere. De er bygget på noen av de mest ekstreme lokalitetene langs kysten, og konstruert for å kunne trygge ferdselen på havet og stå imot naturkreftene. De er også bygget for å huse fyrfolket – familiene som levde og tjenestegjorde på utposter med horisonten som nærmeste nabo.

I dag er fyrdriften automatisert og fyrene avbemannet, men de står der fortsatt. De er viktige navigasjonshjelpemidler, samtidig som er de viktige kulturminner og symboler på vår identitet som kystnasjon. Derfor er mange av fyrene fredet.

I dag er de attraktive besøksmål med et variert tilbud av aktiviteter og opplevelser. Det finnes neppe bedre måter å oppleve den sørlandske kystnaturen og kystkulturen på enn et fyrbesøk – eller flere. Vi håper denne boka vil inspirere mange til å utforske Sørlandets utposter både i fortid, nåtid og framtid.

Til toppen

Flere bøker av Jo van der Eynden, Øivind Berg og Øystein Paulsen:

Anmeldelser Fyr

Det er en praktfull bok 27.07.2020

«Den lokale fyrentusiasten Henriette M. Skjæveland er overbegeistret over et nytt bokverk om Sørlandets fyrtårn.»

Svein Morten Havaas, Lister24

Strålende skattekiste 28.07.2020

«Et gjennomført verk som anbefales like mye til kajakkpadleren som historienerden»

Terje Ellefsen, Lillesandsposten

Til toppen

Om forfatter
Jo van der Eynden (1951) er forfatter, foredragsholder og fagmann i kulturvernforvaltning. Han har hatt kystkultur og maritim kulturhistorie som arbeidsfelt i mer enn 30 år.

Øivind Berg (f. 1955) har skrevet mange bøker for barn, ungdom og voksne om friluftsliv og norsk natur. Han er tildelt kultur- og kirkedepartementets spesialpris for sitt samlede forfatterskap av naturbøker for barn. Han har også fått Sørlandets litteraturpris i klassen sakprosa. Øivind har lærerbakgrunn og har vært aktiv friluftsmann siden han var helt ung.

Øystein Paulsen (1951) har gjennom sin yrkeskarriere vært forskningstekniker, dykker og fotograf ved Havforskningsinstituttet. Han har vært hovedfotograf for flere store bokutgivelser.