Furuset (Heftet)

Serie:  209

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 219
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 209
ISBN/EAN: 9788282880534
Kategori: Romaner
Omtale Furuset

Furuset er en forstadsroman om å ta et steg tilbake for kanskje å ta to fram. Den er Linn Strømsborgs andre etter debuten med Roskilde i 2009.

Etter at Eva har levert master og drukket sjampis på taket og hengt en sommer med bestevennen Miriam, som skal til Paris til høsten, går det opp for henne at hun ikke aner hva hun skal ta seg til. Nå som verden er åpen og alt er mulig, forsvinner plutselig handlekraften. Hun bestemmer seg for å flytte hjem til mamma og pappa. Midlertidig, så klart. Til hun finner en jobb. Til hun kanskje har litt penger igjen.

Mamma og pappa bor der de alltid bar bodd: på Furuset. Det gjør også den gamle vennegjengen til Eva, som hun mista litt i studietida. De har ikke dratt noe sted. Og før Eva vet ordet av det er hun, med sitt nye liv, tilbake i sin første verden. Det ligger en slags frivillig ufrivillighet i alt Eva foretar seg, og passivitet, som om hun både vil og ikke vil at livet skal skje med henne. Men når biler begynner å gå i lufta rundt henne, og foreldra finner det for godt å gå fra hverandre, skjønner hun at hun må varme opp og komme seg ut på bana. Men gjøre hva der?

Til toppen

Andre utgaver

Furuset
Bokmål Heftet 2013
Furuset
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Linn Strømsborg:

Anmeldelser Furuset

"Linn Strømsborg skriver så det gjør vondt. Om voksenlivet som kanskje ikke er så voksent, om ensomhet og om vennskap. Linn Strømsborgs roman gjør at jeg føler meg mindre alene. God litteratur gjør gjerne det."

Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

"En bevegende og vakker fortelling om voksenlivet som ikke kom da det skulle. (…) Det er heller slik at hvert ti-år og sted trenger sin unge Werther, eller sin Eva fra nettopp Furuset."

Leif Ekle, NRK.no

Til toppen

Om forfatter

Linn Strømsborg (f. 1986) debuterte i 2009 med romanen Roskilde, som ble oversatt til svensk året etter. Hun har siden utgitt flere romaner.

Bøker i serien