Frikjent (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 442
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202436957
Kategori: Krim
Omtale Frikjent

Frikjent er en spenningsroman som foregår foran et bakteppe av virkelige historiske hendelser og personer. Hovedhandlingen finner imidlertid sted i dag, utløst av et forsvunnet kunstverk fra middelalderen som plutselig dukker opp i Norge; det juvelbesatte omslaget til bibelhåndskriftet «Book of Kells». Skriftet ble laget på 800-tallet av munker i Iona-klosteret utenfor Skottlands vestkyst, før et brutalt vikingangrep avbrøt arbeidet.
Da tv-reporter Erik Engum og bibliotekar Rakel Maier forsøker å spore opp den anonyme giveren, ledes de uforvarende inn i den mørkeste kroken av norsk krigshistorie, deportasjonen av de norske jødene og ranet av deres eiendeler. Jakten avdekker allianser som gir stygge riper i glansbildet av den norske motstandskampen og landssvikoppgjøret, riper som sterke krefter gjør alt for å skjule.
Selv om romanen er en fiksjon, inneholder den fakta og reiser problemstillinger som samfunnet ennå ikke har tatt et endelig oppgjør med.

Les intervju med forfatteren her.

Til toppen

Andre utgaver

Frikjent
Bokmål Ebok 2014
Frikjent
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Ole Kristian Ellingsen:

Anmeldelser Frikjent

"Glimrende thriller om mørke hemmeligheter hos nasjonens helter."

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Skuddsikker påskelektyre

"... den (er) grunnleggende solid og interessevekkende skrevet, og demonstrerer på ny den omfattende profesjonaliseringen av norsk krim- og spenningslitteratur."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Konspirasjonsroman som lykkes godt i å kaste lys over faktiske hendelserunder krigen."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Ole Kristian Ellingsen er født i Stavanger i 1952, og har bakgrunn som tekstforfatter i reklamebyrå. Han debuterte med krimromanen Frikjent i 2014. For denne ble han nominert til prisen for årets best krimdebut. I 2015 kom den frittstående oppfølgeren Solguden. Hans seneste utgivelse er romanen Endetid fra 2016.