Fridtjof Nansen (Innbundet)

Mannen og verden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 568
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202306656
Kategori: Biografier
Omtale Fridtjof Nansen

I denne biografien portretteres Fridtjof Nansen ikke som en superhelt, men som et troverdig menneske. Han var rastløs og egoistisk, en elendig far og ektemann, ekstremt selvopptatt og en typisk besserwisser. Men Nansen var også en brennende engasjert samfunnsborger. Han spilte en avgjørende rolle i norsk politikk under løsrivelsen fra Sverige i 1905, og hadde et betydelig internasjonalt og humanitært engasjement i innsatsen for flyktninger, krigsfanger og hungerofre. Og selvfølgelig var han en uredd ekspedisjonsleder i arktiske strøk.

Vendepunktet i Nansens liv blir første verdenskrig. Polarferdene i hans yngre år blir dermed en forutsetning for hans rolle som humanist. Boken snur altså rundt på den dramaturgien som ligger til grunn for alle de eksisterende biografiene så langt.

Nominert til Brageprisen 2011.
Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

Fridtjof Nansen
Bokmål Heftet 2012
Fridtjof Nansen
Bokmål Innbundet 2011
Fridtjof Nansen
Engelsk Ebok 2012
Fridtjof Nansen
Bokmål Ebok 2012
Fridtjof Nansen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Carl Emil Vogt:

Anmeldelser Fridtjof Nansen

"Velskrevet og engasjert. (…) Vogt har klart alt på 564 sider."

Espen Søbye, Dagbladet

"Ved sin nøkterne og analyserende omgang med fakta, skaper Vogt interesse for Nansen og hans prosjekter. Biografens styrke ligger (…) i den troverdige og begrunnede historiefortellingen."

Atle Christiansen, Aftenposten

Solid om Nansen

Solid og utfyllende biografi om Fridtjof Nansen, der hans kompliserte personlighet kommer godt frem.

Sindre Hovdenakk, VG

"Vogt får godt fram at historien om Nansen også er historien om verden rundt århundreskiftet. Mannen spilte en sentral rolle i det meste som skjedde på den tiden. "

Christian Nicolai Bjørke , Vårt land

" [...] den er drivende spennende og kaster mange lysstråler inn over mer eller mindre ukjente deler av livet til en av de mest berømte, allsidige og merkelige livsskjebnene i norsk historie.Jeg anbefaler boken til alle med interesse for norsk historie og, ikke minst, grunnlaget for moderne humanitært arbeid. For dem som hovedsakelig er interessert i medisin, er det også en del å finne, særlig om hans samarbeid med flere medisinske forskere.Dessuten kan noen hver ha utbytte av å lese om hvordan det er å tilhøre nærmeste familie til en som har heltestatus. Det er ikke uproblematisk. At boken er tykk skal ikke skremme leseren. Man blir fort revet med, og jeg kan trygt anbefale biografien."

O D Lærum , Tidsskrift for Den norske legeforening

Til toppen

Om forfatter

Carl Emil Vogt (f. 1974) er historiker og forfatter. I 2007 ga han ut Nansens kamp mot hungersnøden i Russland, og i 2011 kom biografien Fridtjof Nansen. Mannen og verden som ble nominert til Brageprisen. I 2014 utga han biografien om eidsvollsmannen Herman Wedel Jarlsberg, og i 2017 var han med å skrive Et uønsket folk. Utviklingen av en «sigøynerpolitikk» og utryddelsen av norske rom.