Fremmede på moloen av Tash Aw (Ebok)
Ebok

Fremmede på moloen (Ebok)

Forfatter:

Toril Hanssen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.45 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Face: Strangers on a pier
Oversatt av: Hanssen, Toril
ISBN/EAN: 9788202550165
Omtale Fremmede på moloen

I Fremmede på moloen utforsker den kritikerroste forfatteren Tash Aw det moderne Asias vitale kulturelle mangfold gjennom sin egen families historie.

Fra en drosjetur gjennom dagens Bangkok, via Kentucky Fried Chicken i Kuala Lumpur på åttitallet, til bestefedrenes farefulle båtreiser fra fastlands-Kina til Malaysia på 1920-tallet fletter Aw sammen fortellinger om å befinne seg på innsiden og utsiden. Slik skaper han et forbløffende levende portrett av en verdensdel som er fanget mellom en fortid som ikke slipper taket og en framtid som nærmer seg i stormfart.

Tash Aws korte og treffende personlige essay er på samme tid reflekterende, underholdende, politisk og vakkert skrevet, og gir et unikt innsyn i en verden av migrasjon og skiftende tilhørighet og identitet. Det skildrer forholdet mellom generasjonene i innvandrerfamilier på treffsikkert og bevegende vis, og viser hvordan den raske utviklingen fra én økonomisk klasse til en annen kan gjøre erfaringene besteforeldre, foreldre og barn forholder seg til så forskjellig at full forståelse nesten blir umulig.

Aws fortelling springer ut av hans families spesifikke kulturelle og geografiske bakgrunn, men fanger samtidig på glimrende vis opp hva det vil si å leve i vår globale verden i dag.

Til toppen

Andre utgaver

Fremmede på moloen
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Tash Aw:

Om forfatter

Tash Aw er født i Taipei i Taiwan i 1971. Han vokste opp i Kuala Lumpur i Malaysia, men bor nå i London. I 2005 debuterte han som forfatter med den prisbelønte og kritikerroste romanen Silkefabrikken Harmonien, etterfulgt av romanene Kart over en usynlig verden (2009) og Femstjerners milliardær (2013). Han har mottatt the Whitbread First Novel Award, en Commonwealth Writers' Prize og vært nominert til Man Booker-prisen to ganger. For novellene sine har han blant annet mottatt en O. Henry Prize. Bøkene hans er oversatt til 23 språk.