Frakoblet (Innbundet)

De egentlige årsakene til depresjon og de overraskende løsningene

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 416
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lost connections
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788202623005
Kategori: Helse
Omtale Frakoblet

Den prisvinnende engelske journalisten Johann Hari fikk det ikke til å stemme: Han var 39 år, og for hvert år han hadde levd, hadde omfanget av depresjon og angst økt i Storbritannina og i den vestlige verden. Hvorfor?

Han hadde en personlig grunn til å stille dette spørsmålet. Da han var tenåring, hadde han gått til legen med lammende angst og depresjon, og han kunne verken kontrollere det eller forstå det. Noen av løsningene legen foreslo, ga ham noe lindring, men den dype smerten ble han ikke kvitt.

Så, som voksen, la han ut på en lang reise verden over for å intervjue ledende eksperter om hva som forårsaker depresjon og angst, og om hva kan løse det. Han lærte at det er vitenskapelige bevis for ni forskjellige årsaker til depresjon og angst – og at denne kunnskapen gir håp om en løsning.

Til toppen

Andre utgaver

Frakoblet
Bokmål Ebok 2019
Frakoblet - De egentlige årsakene til depresjon og de overraskende løsningene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Frakoblet
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Frakoblet

«En dristig oppfordring til en total revurdering av hva som forårsaker den vestlige epidemien av psykiske lidelser»

Sunday Times

«Tankevekkende... [Hari's] forståelige og skarpe studie inneholder omfattende forskning og intervjuer med alt fra ledende forskere og leger, til medlemmer av Amish-samfunnet. Denne oppmuntrende boken viser de gjensidige sosiale fordelene ved tilknytning til andre, og hvordan det å hjelpe andre også hjelper deg selv.»

Western Mail

«Klok, dyptpløyende og utrolig raus har Hari skrevet en bok full av eksplosive avsløringer om vår epidemi av fortvilelse … Jeg er helt overbevist om at jo mer folk leser denne boken, jo bedre blir verden.»

Naomi Klein

«Hvis du noen gang har følt deg nedstemt eller fortapt, vil denne utrolige boken endre livet ditt. Gjør deg selv en tjeneste – les den nå.»

Sir Elton John

«… gir en flott og innsiktsfull analyse av den depresjon og fremmedgjøring som hjemsøker det amerikanske samfunnet.»

Hilary Rodham Clinton

Til toppen

Om forfatter

Johan Hari er engelsk, journalist og har tidligere skrevet New York Times-bestselgeren Chasing te Scream - om avhengighet. Hans TED-talk «Everything You Think You Know About Addiction Is Wrong» har blitt sett mer enn 20 millioner ganger. Han har skrevet for flere aviser og tidsskrifter, blant annet The New York Times og Los Angeles Times. To ganger har han blitt utnevnt til årets avisjournalist av Amnesty International UK. Frakobler er solgt til 21 land, og har ligget på både New York Times' og Sunday Times' bestselgerliste.