Fra ord til handling (Heftet)

Om prestasjonsutvikling i praksis

Forfatter:

, , , , , og

Legg i ønskeliste

Forfatter: , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 179
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202242732
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Fra ord til handling

Fra ord til handling viser at det er tilnærmet det samme som skal til for å lykkes uansett arena eller bransje. Dag Kaas, Hans Trygve Kristiansen og Johan Kaggestad kjenner prestasjonstenkning i både idrett og næringsliv bedre enn de fleste, og i denne boka presenterer forfatterne den grunnleggende filosofien bak prestasjonstenkningen i blant annet norsk toppidrett og i næringslivet. Boka handler ikke om overføringsverdier fra idretten til næringslivet, men om hvilke grunnleggende metoder som bør anvendes for å utvikle gode lag og enkeltpersoner.

I boka viser de at det er samspillet mellom flere faktorer som påvirker resultatet, og som i sum kan gi et bedre resultat. For eksempel mener forfatterne at en klar ideologi og en etablert treningskultur i seg selv ikke er nok for å utvikle varige prestasjoner. Kommunikative evner, målrettethet, organisatorisk kompetanse og, ikke minst, skaperevne og utviklingsorientering er vesentlige momenter i en prestasjonskultur.

Boka gir konkrete tips om hvordan man kan påbegynne og gjennomføre prosesser for å utvikle prestasjonskulturen i den organisasjonen man er en del av. Det fokuseres blant annet på helhetstenkningen, som er så viktig for å skape en god prestasjonskultur.

Boka henvender seg til alle som genuint ønsker å utvikle seg positivt, enten som ledere eller som medarbeidere, og som samtidig ønsker å bidra til forbedrede resultater i det ”laget” de er en del av.


Til toppen

Flere bøker av Torbjørn Hekneby, Dag Kaas, Johan Kaggestad, Hans Trygve Kristiansen, Per Bård Torvik, Otto Ulseth og Birger Wersland:

Om forfatter
er utdannet sosialøkonom, med 2. avd. jus. Han var landslagstrener i langrenn for kvinner 1980-85, landslagssjef for kvinner og menn 1984-85 og sportssjef for alle grener 1985-86. Han har siden 1987 arbeidet som ledertrener i næringslivet, i offentlig sektor, i toppidretten og i kultursektoren. Siden oppstarten i 1990 har han vært tilknyttet Olympiatoppen som prosjektleder i OL-forberedelsene, og han var personlig trener for Bente Skari i perioden 1997-2003. Han har vært daglig leder for Olympiatoppens Senter for Prestasjonsutvikling (SPU) fra august 2003 og ut 2004 og driver i dag prosesser for næringsliv, organisasjoner og idrett, særlig med tanke på prestasjonsutvikling og ledelse samt prestasjonscoaching. I perioden 1977-80 var han økonomikonsulent i næringslivet og i samme periode trener for juniorlandslaget, langrenn kvinner i Norges Skiforbund.
Johan Kaggestad er økonomiutdannet og grunnla og bygget opp NIKEs distribusjon i Norge og ledet bedriften i 11 år. Kaggestad har vært en pioner i bruk av fysisk trening i behandlingen av psykiatriske pasienter i Norge og har jobbet med dette i ca. 15 år ved Modum Bad. Han var videre landslagstrener i friidrett i ni sesonger, og i den perioden var han også personlig trener for Ingrid Kristiansen og Grete Waitz. Siden 1994 har han vært prosjektmedarbeider i Olympiatoppen. Av andre ting kan nevnes at han i løpet av de seks årene han var kultursjef i Modum Kommune, etablerte et pionerprosjekt i forebyggende helsearbeid, Modum Frisklivssentral. De siste 15 årene har han også virket som rådgiver og trener i næringslivet og i offentlig virksomhet. Han driver i dag prosesser med prestasjonsutvikling og ledelse i fokus samt prestasjonscoaching for næringsliv, organisasjoner og idrett. Han er også ekspertkommentator for TV2.
var landslagstrener for Norges Skøyteforbund i periodene 1979-81 (kvinner), 1981-85 (ungdomslandslaget) og 1985-94 (herrer, elite). Til sammen har det resultert i 13 olympiske medaljer. Kristiansen har også vært tilknyttet Olympiatoppen fra 1994. I dag driver Kristiansen prosesser med vekt på prestasjonsutvikling og ledelse samt prestasjonscoaching for næringsliv, organisasjoner og idrett. Han har topptrener- og ingeniørutdanning.