Forvaringsstraff (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 224
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202405649
Kategori: Juridiske fag og Fagbøker
Fag: Forfatnings- og forvaltningsrett, Strafferett og straffeprosess
Nivå: Akademisk
Omtale Forvaringsstraff

Forvaring ble innført som straffereaksjon i Norge 1. januar 2002. Boken Forvaringsstraff tar for seg vilkårene for idømmelse av forvaring, innholdet i forvaringsstraffen, kriterier for prøveløslatelse, oppfølging under prøveløslatelse og konsekvenser ved brudd på vilkår for prøveløslatelse. Boken inneholder praktiske eksempler og omtale av en rekke dommer.

Dette er en bok for dem som ønsker å lære noe om forvaringsstraff. Den kan brukes av alle som jobber med forvaring, enten i forbindelse med en rettssak, under straffegjennomføring eller ved prøveløslatelse. Den kan også være aktuell for fornærmede eller etterlatte i straffesaker og forvaringsdømtes pårørende. Videre er boken relevant for aspiranter ved fengselsbetjentutdanningen, studenter ved Politihøyskolen og andre høgskoler og universiteter, journalister med flere.

Til toppen

Flere bøker av Birgitte Langset Storvik:

Om forfatter

Birgitte Langset Storvik, cand.jur. 1993, er førstelektor ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS. Hun har tidligere erfaring som inspektør ved Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt. Hun har også vært ansatt som jurist ved Oslo fengsel og Ullersmo fengsel.