Førti dager uten skygge (Innbundet)

Forfatter:

Egil Halmøy (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le dernier lapon
Oversatt av: Halmøy, Egil
ISBN/EAN: 9788202418557
Kategori: Krim
Omtale Førti dager uten skygge

1693: en samisk mann jages av en gruppe av opphissede menn. Like før de fanger ham, klarer han å skjule en gjenstand, en samisk tromme.


I dag: Vinteren i Finnmark er kald og nådeløs. I Kautokeino er en hittil ukjent, flere hundre år gammel samisk tromme nylig returnert til et lokalt museum, en gave fra en eldre fransk oppdagelsesreisende. Det sies at trommens kraft tillot sjamaner å kommunisere med de døde. De tradisjonelle trommene har derfor en sterk symbolsk verdi for den samiske lokalbefolkningen. Men trommen blir stjålet, og flere blir mistenkt for å ha stjålet den.

Kort tid etterpå blir en reindriftsutøver funnet død, med ørene kuttet av.
Klemet Nango og Nina Nansen er offiserer i reinpolitiet, en spesialenhet opplært til å håndtere de fleste utfordringer i regionen, både naturlige og menneskeskapte. Klemet er en samisk politimann nær pensjonsalder, mens hans unge partner Nina kommer sørfra. Begge er overbevist om at det er en sammenheng mellom de to forbrytelsene. Det blir klart at ikke alle i Kautokeino ønsker at Klemet og Nina skal lykkes i denne saken, og etterforskningen skjer under ekstreme forhold.

«Olivier Trucs debutroman er en fascinerende thriller av en forfatter som allerede mestrer sjangeren fullt ut.»Librairie Garin

Til toppen

Mørke grøss fra sameland

Tom Egeland, VG

Andre utgaver

Førti dager uten skygge
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Olivier Truc: