Forteljingar frå utsida (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202298029
Kategori: Romaner
Omtale Forteljingar frå utsida

Boka er eit flettverk av tre forteljingar. Tre menn går gjennom ein transformasjon; Otto, Eremitten og Moshe Levi. Dei har ulike liv, bur på ulike stader, to i Norge og ein i Israel. Dei deler noko av same lagnaden med å leve på utsida av samfunnet, både mentalt og fysisk.

Kan ting henge saman, på eitt eller anna nivå, om dei så skjer i separate liv?

Til toppen

Anmeldelser Forteljingar frå utsida

"Hadde denne gripande vakre, tre gonger tredelte forteljinga kome på eit større språk enn norsk, ville eg tru ho skulle bli lagd merke til internasjonalt. (...) Jørgensen gjer det på liten plass og med stilistisk meisterskap." (...) Forteljingar frå utsida er ikkje lik resten av dusinet."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Han vrir og vender uanstrengt setninger og synsvinkler du ikke så komme, og tar pust fra deg."

Bjørn O. Mørch Larsen, Bergensavisa

”Med denne romanen viser Geir Olav Jørgensen det mange såg i 2006: Han er ein mann som kan skrive, og det er det sjølvsagt mange som kan, men ikkje alle med dette uvanlege blikket på verda som Jørgensen har.”

Oddmund Hagen, Dag og Tid

”(…) bærer bud om et videre perspektiv i norsk litteratur.”

Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Geir Olav Jørgensen er født i 1971 og kommer fra Husnes i Hordaland. I perioden 1993-2000 var han for det meste på reisefot. Han oppsøkte 27 land i dette tidsrommet. Han har i perioder oppholdt seg i Amsterdam, New York og Berlin. Han debuterte med romanen Mono, og han har siden gitt ut flere kritikerroste romaner.