Forsvunnet i natten (Heftet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gone, Baby, Gone
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202311582
Omtale Forsvunnet i natten

Amanda McCready hadde smykket verden i fire år og sju måneder da hun forduftet. Moren hadde lagt henne søndag kveld og tittet inn til henne en gang ved halvnitiden, og neste dag, litt over ni om morgenen, hadde hun kikket inn på Amandas seng og ikke sett annet enn sengetøy med et krøllete avtrykk av datterens kropp."

Moren forteller at hun satt inne hos naboen å så på tv da datteren forsvant. Hun kan ikke skjønne hva som har skjedd, hvem som vil henne eller Amanda noe vondt. Men hverken politiet eller de private etterforskerne Patrick Kenzie og Angela Gennaro fester særlig lit til morens forklaringer.

Til toppen

Om forfatter
Dennis Lehane er forfatteren av den kritikerroste kriminalromanen I blodet, boka bak den Oscarnominerte storfilmen Mystic River. På norsk finnes også thrillerne De gales øy og Forsvunnet i natten. En dram før krigen kom i 2008, der privatdetektivene Kenzie og Gennaro igjen skal ut i Bostons ghetto. Lehane er oppvokst i Dorchester, Massachusetts og bor i Boston-området. De gales øy er filmatisert under navnet Shutter Island, med blant annet Leonardo DiCaprio og Ben Kingsley på rollelisten.