Første verdenskrig (Innbundet)

jubileumsutgave

Forfatter:

, Nils Petter Thuesen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 335
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: First World War
Oversatt av: Thuesen, Nils Petter
ISBN/EAN: 9788204155566
Omtale Første verdenskrig
Krigens grusomhet i tekst og bilder.

Første verdenskrig var en så grusom krig at minnet om den fortsatt lever. Ingen tidligere konflikter hadde vært så brutale og omfattende og krigen ble senere bare kjent som "Den store krigen". Arrene den etterlot seg var dype, og sårene den skapte var en av årsakene til den andre verdenskrig.

Verkets store bildemateriale og mange originale dokumenter som for eksempel personlige beskrivelser av kamphandlingene, brev sendt hjem fra fronten og krigspoesi beskriver bedre enn noe krigens grusomhet. Det mest tragiske ved "krigen som skulle ende alle kriger", var likevel det enorme antallet mennesker som måtte bøte med livet i løpet av krigsårene.

Rolf Hobson har vært fagkonsulent for den norske utgaven av boken. Han er seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier.

Til toppen

Om forfatter

H.P. Willmott er militærhistoriker, tidl. foreleser ved det kongelige militærakademi i Sandhurst og tidl. seniorforsker ved Inst. for studier av krig og samfunn ved De Montfort-universitetet. Nå er han frilanser og gjesteforeleser ved Greenwich-universitetet og Det kongelige norske luftforsvarsakademi i Trondheim.