Forskningsjournalistikk (Heftet)

En innføring

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202447816
Kategori: Samfunnsvitenskap , Journalistikk og mediefag og Fagbøker
Fag: Journalistikk, Akademisk, Journalistikk og mediefag, IJ-forlaget, Akademisk, Journalistikk og mediefag, Mediefag, Akademisk, Journalistikk og mediefag, Samfunnsvitenskap, Akademisk
Nivå: Akademisk, Profesjonsmarkedet, Akademisk, Høgskole/universitet, Akademisk
Omtale: Forskningsjournalistikk

Forskning er en gullgruve for journalister. Likevel nøler mange journalister med å gå løs på forskningsstoff: Det virker komplisert og uoversiktlig. Og altfor mange journalister blir mikrofonstativer i møte med kunnskapstunge forskere.

Så:

Hvordan håndterer du forskningsstoff kritisk? Hvor finner du de gode sakene? Hvordan finner du den rette forskeren? Hva gjør du med forskerspråk og vanskelige faguttrykk? Trenger du fagbakgrunn og universitetseksamener for å skrive om forskning?

Og dessuten: Hvordan virker egentlig akademia? Hva gjør en dosent, og hva betyr det at et resultat er signifikant?

I denne boka får du mange gode råd og praktiske tips om hvordan du kan finne fram i den akademiske jungelen, unngå de vanligste fellene og lage god, kritisk og leservennlig forskningsjournalistikk.

Boka passer godt for deg som er journaliststudent og har lyst til å prøve deg på forskningssaker. Eller for deg som har jobbet en stund, og ønsker å bli flinkere til å lage saker om forskning på helse, miljø eller hele bredden av fagfelt.

Til toppen

Anmeldelser av Forskningsjournalistikk
«... verdt å lese hvis du er opptatt av pålitelig kunnskap i offentligheten.»Knut Olav Åmås, Aftenposten 9. august 2015Les hele anmeldelsen
"Eit must for alle forskingsjournalistar!"Unni Eikeseth, forskningsjournalisten.noLes hele anmeldelsen

Til toppen

Om forfatter
Nina Kristiansen er ansvarlig redaktør i forskning.no. Hun er medieviter fra Universitetet i Oslo, og har jobbet med forskningsformidling de siste tyve årene. Ingrid Spilde er forskningsjournalist i forskning.no. Hun har tidligere vært journalist i Verdt å vite og Newton på NRK, og har skrevet flere bøker om naturfag for barn.