Forrådte testamenter (Heftet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Les testaments trahis
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202257729
Omtale Forrådte testamenter

Forrådte testamenter er skrevet som en roman, men er ingen roman. Gjennom ni essays følger vi bokas sentrale helt -- romankunsten -- og de samme skikkelsene: Stravinski og Kafka i basketak med sine selsomme venner; Janáček og Hemingway bastet og bundet av sine dirigenter, biografer og utgivere; Rabelais og Rushdie kneblet av litteratene og de intellektuelle.

Milan Kundera videreutvikler her sine synspunkter fra Romankunsten, der han skriver om den europeiske romanen. Han understreker den humoristiske ånd romanen fødes med, dens merkelige slektskap med musikken, og romanens eksistensielle visdom.

Forrådte testamenter undersøker erindringen som glemselens form, indiskresjonen som vanen og regelen, og vår omgang med avdødes vilje. Kundera dokumenterer hvordan vi har forrådt de kunstneriske testamentene til sentrale skikkelser som Bach og Beethoven, Stravinski og Janáček, Rabelais og Cervantes, Flaubert og Joyce, Musil og Hemingway, Kafka og Rushdie.

Milan Kundera (f. 1929) begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Han regnes som en av Europas største samtidsforfattere, og flere av bøkene hans har oppnådd status som moderne klassikere.

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.