Forhenget (Heftet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le rideau
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202542740
Kategori: Essays og antologier
Omtale Forhenget

I essaysamlingen Forhenget fortsetter Milan Kundera sine refleksjoner om romankunsten. Han tar leseren med fra høydepunkt til høydepunkt i litteraturhistorien, og viser hvordan det ene verket står i dialog med det andre på tvers av landegrensene.

For romanens historie kjenner ikke nasjonale grenser, verkene hever seg i stedet over dem ved å avsløre ukjente sider ved menneskenes liv – sider som verken sosiologien, psykologien, statsvitenskapen eller filosofien er i stand til å avdekke.

For første gang foreligger Milan Kunderas samlede verker på norsk i én serie, med omslagsillustrasjoner av forfatteren selv.

Oversatt av Kjell Olaf Jensen.

«Milan Kundera er bedre enn noensinne … Nesten hver side i boken byr på en slående innsikt.»
Nils Gunder Hansen, Berlingske Tidende

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.