Foreldrehjelpen (Heftet)

Oppdragelse som virker

Forfatter:

og

Aina Marie Svendsen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 176
Illustratør: Svendsen, Aina Marie
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202579692
Kategori: Foreldre og barn
Omtale Foreldrehjelpen

Er du lei av at sønnen din ikke vil spise maten du setter fram, eller bare har fått på seg stillongsen når du er klar til å følge ham til barnehagen? Eller at vesla markerer seg høyt og hjerteskjærende hver gang verden går henne imot? Her får du hjelp!

Denne boka er skrevet for deg som har barn fra 1 til 10 år, og som ønsker innspill og råd i barneoppdragelsen. Her får du nyttig informasjon om kommunikasjonen mellom barn og foreldre, barnets følelser og temperament, hva som har betydning for barnets selvbilde, ulike foreldretyper og hvilken innvirkning de har på barna. Les om hvordan du kan få barnet til å samarbeide uten at du må mase, hvordan være tydelig på en positiv måte, hvordan gi gode beskjeder og hvordan unngå kjefting.

De to psykologene Knut Halfdan Svendsen og Egil Launes har mange års erfaring med å hjelpe vanlige familier. Deres faste, tydelige regler, positive grensesetting og belønning for god oppførsel gjør at barn blir samarbeidsvillige og trygge. Enten du har en ettåring som ikke vil sove hele natten, en toåring som får raserianfall hver dag, eller en fireåring som maser, vil du kunne løse problemet ved å bruke framgangsmåtene som er vist i boken.

Til toppen

Om forfatter

Egil Launes (f. 1957) er psykolog og PMTO-spesialist (Parent Management Training - Oregon), og driver konsulentfirmaet Individ og System Psykologi AS i Mandal. Han jobber som sakkyndig i barnesaker, med foreldrerådgivning, skole og klasseledelse, og som veileder og kursholder. Han har deltatt i to serier av TV2s «I de beste familier».

Knut Halfdan Svendsen (f. 1960) er psykolog, spesialist i klinisk psykologi, og driver psykologpraksis for barn og voksne i Langesund. Svendsen har også en bistilling ved Høgskolen i Sørøst-Norge med tilknytningspsykologi som spesialfelt og har bidratt til flere bøker innen helse- og sosialsektoren. Svendsen har i mange år vært engasjert i arbeidet med barn og ungdom med atferdsvansker, både som terapeut og i foreldrerådgivning og innføring av nye metoder overfor denne målgruppen. Han er medforfatter av boka Foreldrehjelpen. Oppdragelse som virker og fagbøker på feltene barnepsykologi, fødselspsykologi og skolehelsetjeneste. Sammen med medforfatter Egil Launes deltok han i to serier av TV2s ”I de beste familier”.