Foreldelse av fordringer (Innbundet)

Kommentarer til lov av 18. mai 1979 nr. 18 om foreldelse av fordringer og utvalgte foreldelsesbestemmelser i spesiallovgivningen

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 1032
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202274245
Kategori: Juridiske fag og Fagbøker
Fag: Kommentarutgaver, Pengekrav og inndrivelse
Nivå: Akademisk
Omtale Foreldelse av fordringer

Foreldelse av fordringer gir grundige kommentarer til bestemmelsene i foreldelsesloven og utvalgte foreldelsesbestemmelser i spesiallovgivningen. I tillegg inneholder fremstillingen en generell del.

Siden forrige utgave av boken har forfatteren utvidet, omarbeidet og utdypet en rekke av kommentarene. Blant annet medførte vedtakelsen av den nye tvisteloven en rekke endringer i foreldelsesloven, og det har kommet til mange nye rettsavgjørelser, også fra Høyesterett. Dette har ført til en omfattende revisjon.

Boken er forsynt med en utførlig innholdsoversikt og omfattende registre. Den er et uunnværlig hjelpemiddel for jurister og andre som står overfor problemstillinger om foreldelse.

Til toppen

Anmeldelser av Foreldelse av fordringer
«Boken er nyttig for alle som har behov for synspunkter på og referanse til rettsmateriale om foreldelse.»Trygve Bergsåker, Nytt i privatretten 3/2010

Til toppen

Om forfatter

Anne Cathrine Røed (f.1968) er advokat med møterett for Høyesterett. Hun har arbeidet innenfor forretningsjuss i mer enn tyve år, og regnes i dag som spesialist innenfor for prosess, foreldelse, profesjonsansvar og bygge- og anleggsjuss. Røed har også skrevet boken Byggeleder- og konsulentavtaler (2006).