Forankring og fornyelse (Innbundet)

festskrift for Ansgarskolen 1913-2013

Forfatter:

, og

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 438
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292712870
Kategori: Samfunnsvitenskap , Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, religion og filosofi, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Forankring og fornyelse

Ansgarskolen kan i 2013 se tilbake på 100 års virksomhet. Det som startet som en beskjeden institusjon for utdanning av predikanter og misjonærer for Misjonsforbundet, ble med tiden to skoler under samme tak: Ansgar Bibelskole (grunnlagt i 1959) og Ansgarskolens fireårige teologiske seminar. I dag er Ansgar Bibelskole blant landets største skoler i sitt slag, mens Ansgar Teologiske Høgskole er en akkreditert høyskole med studieprogram i fagområdene teologi, musikk, psykologi, og kultur og samfunn. I løpet av sine hundre år har skolen utviklet seg til å bli en av de viktigste frikirkelige utdanningsinstitusjonene i Norge. Skolen står i en evangelikal tradisjon, er økumenisk, og utdanner til ulike yrker i kirke og kultur, skole og samfunn.

Festskriftet Forankring og fornyelse er en antologi av forsknings-artikler som viser mye av bredden i det faglige arbeidet ved Ansgarskolen, en akademisk institusjon som på tross av sin størrelse har betydelig forskningsaktivitet. Festskriftet inneholder en historisk artikkel om Ansgarskolen gjennom hundre år, i tillegg til en rekke artikler som gir innblikk i aktuell forskning innenfor bibelvitenskap og praktisk teologi, økoteologi og filosofi, kirke- og misjonshistorie, interkulturelle studier, psykologi og musikk.

Til toppen

Om forfatter

Hallvard Hagelia (f. 1944 i Gjerstad, Aust Agder) er professor emeritus i Det gamle testamentet ved Ansgar Teologiske Høgskole i Kristiansand. Han har skrevet en rekke fagbøker og faglige artikler som er publisert i mange land. Forfatteren var med i Det Norske Bibelselskaps oversettelsesutvalg, som oversatte Bibel 2011, og han har i mange år vært en flittig bidragsyter til den offentlige debatten i dagspressen og en mye brukt foredragsholder.

Rune Salvesen er født i 1978 og oppvokst ved Forus travbane i Stavanger. Han debuterte i Signaler 1997 bare 17 år gammel. Rune Salvesen har studert journalistikk i London, og har utgitt mange dikt i ulike magasiner og blader sammen med irske og amerikanske forfattere, fotografer og designere. Har jobbet som journalist for Rogalands avis. Han har også skrevet sangtekster for forskjellige band. Han debuterte med romanen Pur morgen i 2005.
Hildegunn Marie Tønnesen Schuff er høgskolelektor og stipendiat ved Ansgar Teologiske Høgskole. Hun er også redaktør i Korsvei.