Forandring og frykt (Heftet)

Barack Obamas USA

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202405687
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Forandring og frykt

Med store løfter om å forandre USA ga Barack Obama millioner av amerikanere ny tro på framtida. En historisk valgkamp med et sterkt grasrotengasjement fikk det amerikanske folket til å velge sin første svarte president høsten 2008. Men Barack Obama klarte ikke å bli det 21. århundrets Franklin Delano Roosevelt. Til det er USAs problemer for store og opposisjonen for sterk. I Forandring og frykt skildrer Tove Bjørgaas et land som står overfor store utfordringer. Hva er det President Obama ønsker å endre, og hvorfor har han møtt slik motstand?

Gjennom reiser på kryss og tvers av kontinentet lærer vi ikke bare mer om USA, men blir også kjent med den vanlige amerikaner. Hvorfor denne frykten for en stor offentlig sektor og fascinasjonen for big business? Forfatteren viser hvor viktig religion er i amerikanernes liv og beskriver hvordan landets befolkning er i rask endring og hvilken betydning det kan få for veien videre.

Til toppen

Om forfatter
Tove Bjørgaas (f. 1972) bor i Washington D.C. der hun var NRKs korrespondent fra 2006?10. Hun har tilsammen tilbrakt åtte år av sitt liv i USA. Bjørgaas er utdannet ved Johns Hopkins Universitys School of Advanced International Studies, Høgskolen i Oslo og Universitetet i Oslo. Dette er hennes debut som forfatter.