Forandring og frykt (Innbundet)

Barack Obamas USA

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308483
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Forandring og frykt

Med store løfter om å forandre USA ga Barack Obama millioner av amerikanere ny tro på framtida. En historisk valgkamp med et sterkt grasrotengasjement fikk det amerikanske folket til å velge sin første svarte president høsten 2008. Men tre år etter valget lar den store forandringen vente på seg. I Forandring og frykt skildrer Tove Bjørgaas et land som står overfor store utfordringer. Hva er det President Obama ønsker å endre og hvorfor har han møtt så sterk motstand?

Gjennom reiser på kryss og tvers av kontinentet lærer vi ikke bare mer om USA, men blir også kjent med den vanlige amerikaner. Hvorfor denne frykten for en stor offentlig sektor og fascinasjonen for big business? Forfatteren viser hvor viktig religion er i amerikanernes liv og beskriver hvordan landets befolkning er i rask endring og hvilken betydning det kan få for veien videre.

Til toppen

Anmeldelser Forandring og frykt
 
Erling Koldaas, Trønder-Avisa

Klokt om Obamas USA

"Tove Bjørgaas øser av et vell av kunnskaper, samtidig som framstillingen er slik at den appellerer til den jevne, samfunnsinteresserte leser."Asbjørn Ringen , Gudbrandsdølen Dagningen
"... ei tilgjengelig bok om hvordan Obama gikk fra å bli dyrket som selveste Messias, til å bli grå i håret og tilsynelatende ute av stand til å få til noe som helst."Eirik Grasaas-Stavenes, Klassekampen
"Bjørgaas' bok er bedre enn det de fleste av hennes kolleger har produsert"Tove Gravdal, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter
Tove Bjørgaas (f. 1972) bor i Washington D.C. der hun var NRKs korrespondent fra 2006?10. Hun har tilsammen tilbrakt åtte år av sitt liv i USA. Bjørgaas er utdannet ved Johns Hopkins Universitys School of Advanced International Studies, Høgskolen i Oslo og Universitetet i Oslo. Dette er hennes debut som forfatter.