For Leas skyld (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202359416
Kategori: Romaner
Omtale For Leas skyld

En gripende og velskrevet episk roman om noen unge jøder i Europa rundt annen verdenskrig. Vi følger to unge søstre som må flykte fra Tyskland for å bo hos en tante og onkel i Budapest. Den yngste dør, mens den eldste, Miriam, etter mange dramatiske år kommer som båtflyktning til den nyopprettede staten Israel. Hit kommer også tre unge kamerater fra Wien. Arkitekten Peter har store visjoner for byen Haifa, og han og Miriam blir kjærester. Men verken Peter eller Miriam klarer å dele fortiden. Romanen viser hvordan mennesker bærer historien med seg. Hvorfor er situasjonen i Midt-Østen blitt så håpløs? Forfatteren er beundringsverdig balansert, hennes medfølelse og forståelse svikter aldri. En sjeldent aktuell roman med et stort leserpotensiale. Marianne Terjesens mor var jøde, og måtte flykte fra Tyskland 16 år gammel. Hennes bestefar var byarkitekt i Haifa. Hun er selv journalist, og FOR LEAS SKYLD er hennes skjønnlitterære debut.

Til toppen

Andre utgaver

For Leas skyld
Bokmål Ebok 2011
For Leas skyld
Bokmål Heftet 2012
For Leas skyld
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser For Leas skyld

Stillferdig, varm og brutal

For Leas skyld er et debutarbeide som er akkurat passe underfortalt, som holder seg på den riktige siden av skriveklisjeene og den blir en god kandidat til høstens langlesingsperioder.

Vidar Kvalshaug, Aftenposten

"I det hele tatt er Terjesen en klok og sympatisk forfatter som skriver med varme, innlevelse og medfølelse om sine personer. Både form og innhold har bred appell, og det vil i grunnen forbause meg litt om romanen ikke finner veien til et større publikum."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Smertefullt om Israels fødsel

Ho skriv drivande godt, Marianne Terjesen. (...) For Leas skuld er tetthogge språk om menneske med liv fulle av bagasje, midt i eit brennpunkt - den nye staten Israel som vart på ruinar av jødisk liv etter Holocaust.

Johannes Morken , Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Marianne Terjesen (f.1953) er journalist og har utgitt Kitty Kielland (1999) og Reisen til byen som ikke finnes (1990). Hennes mor var jøde og flyktet fra Tyskland 16 år gammel. Hennes bestefar var byarkitekt i Haifa.