Før kvelden kommer (Innbundet)

Forfatter:

Kari og Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: By Nightfall
Oversatt av: Risvik, Kari og Kjell
ISBN/EAN: 9788202340612
Kategori: Romaner
Omtale Før kvelden kommer

Peter og Rebecca Harris er midt i førtiårene, bor i Soho på Manhattan og er på høyden av sine karrierer i kulturlivet: Han er kunsthandler og hun er redaktør. De har en luftig loftsleilighet, datter i universitetsalderen i Boston og livlige venner. De er beundrede og misunnelsesverdige samtids-urbanister med all grunn, skulle man tro, til å være lykkelige.

Så dukker Ethan opp. Han er Rebeccas yngre bror og kjent i familien som Mizzy. Av utseende forvekslende lik en ung utgave av Rebecca. En vakker, forførisk tjuetreåring med en fortid med narkotikaproblemer; forvillet, fortapt, på jakt etter en retning. Hans nærvær får Peter til å stille spørsmål ved sine kunstnere, deres arbeid, sin egen karriere – hele den verden han omhyggelig har konstruert.

På samme måte som hans Pulitzer-prisvinnende og filmatiserte bok Timene, kaster Michael Cunninghams Før kvelden kommer et sensitivt lys over måten vi lever på i dag. Den får oss til å tenke over meningen med det skjønne, og kjærlighetens plass i våre liv.

Til toppen

Anmeldelser Før kvelden kommer

"Det er svært len ge si den vi les te en bok somer så vel skre vet. Vi har knapt nok lest en vakrere framstilling av kjærligheten mel lom to menn."

 
Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

Til toppen

Om forfatter
Michael Cunningham vant både Pulitzer-prisen og PEN/Faulkner-prisen for boken Timene, også kjent fra filmversjonen med Meryl Streep, Julianne Moore og Nicole Kidman.