Før flommen (Innbundet)

En reise i Talibans skygge

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202336554
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Før flommen

Monsunregnet i august 2010 utløste den verste flommen i Pakistans historie og Taliban vant enda større støtte. Før flommen skildrer en reise som går gjennom noen av de mest politiske betente områdene i verden i tiden før den store katastrofen.

Vi følger forfatteren på reiser til havnebyen Karachi i Pakistan, langs elven Indus og til Kabul i Afghanistan. Han har intervjuet Taliban, erfart det ekte jihad og truffet en mann som ikke har sovet på ti år. Mikkelsen lytter til beretninger, og ved å knytte dem sammen viser han hvordan krigen i Afghanistan i dag har forgreninger til Pakistan. Ikke bare befinner Taliban seg på begge sider av grensen mellom de to landene, men Pakistan er også en av USAs allierte i området, og Karachi den viktigste innskipningshavnen for krigsmateriell.

Til toppen

Andre utgaver

Før flommen
Bokmål Ebok 2016
Før flommen
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av Sigurd Falkenberg Mikkelsen:

Anmeldelser Før flommen

"Sigurd Falkenberg Mikkelsens bok er en spennende reise i vårt farligste konfliktområde."

Halvor Tjønn, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Sigurd Falkenberg Mikkelsen (f. 1975) er utenriksreporter i NRK og har vært deres Midtøstenkorrespondent i årene 2011-2016. Står bak to dokumentarfilmer og har sin akademiske bakgrunn fra Institut d`Etudes Politiques de Paris hvor han tok sin avsluttende eksamen i 2000.