Før festen (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.99 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vor dem Fest
ISBN/EAN: 9788202454142
Kategori: Romaner
Omtale Før festen
Det er natten før den årlige festen i Fürstenfelde, på sommerens siste dag. Landsbyen sover ennå. Bortsett fra fergemannen, som er død. Og Fru Kranz, den 89-årige kunstneren som vasser ut i innsjøen for å male landsbyen slik den ser ut om natten. Klokkeren og lærlingen hans gjør sine siste forberedelser, men det er ett problem: Klokkene er borte. Og den pensjonerte obersten Herr Schramm greier ikke bestemme seg for om han skal kjøpe sigaretter eller bruke en kule på seg selv.
Alle er ute på oppdrag som må avsluttes før natten er omme og festen kan begynne.
Saša Stanišic’ prisvinnende andrebok Før festen er en sprudlende kollektivroman om skakke, besatte og trassig-resignerte mennesker i Europas utkant. I en bok breddfull av språklig originalitet og overskudd beviser Stanišic igjen hvorfor han blir regnet som en av tysk og europeisk litteraturs viktigste unge forfattere. For romanen ble Stanišic tildelt Leipzig-bokmessens pris, en av de to viktigste litterære utmerkelsene i Tyskland.

«Stanišic har funnet opp en landsby av språk, et kaleidoskop, et kosmos av flerstemmighet, klangfarger og sjargonger, en verden i et nøtteskall, magisk bundet sammen av en kollektiv forteller fra stedet, en forteller som er underfundig, listig, klok …» Fra juryuttalelsen

«Verdenslitteratur.» Frankfurter Allgemeine Zeitung

Til toppen

Andre utgaver

Før festen
Bokmål Innbundet 2015
Om forfatter

Saša Stanišic er født i 1978 i Višegrad i Bosnia-Herzegovina. Etter at byen ble okkupert av de militære i 1992 flyktet han sammen med sin bosniske mor og serbiske far, til Heidelberg i Tyskland. Stanišic har mottatt flere stipender og priser for sin første roman Slik soldaten reparerer grammofonen som ble oversatt til 32 språk. Hans nye bok, Før festen har fått en av Tysklands viktigste litterære utmerkelser, Preis der Leipziger Buchmesse.