Foe (Heftet)

Forfatter:

Aud Greiff (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Foe
Oversatt av: Greiff, Aud
ISBN/EAN: 9788202234461
Omtale Foe

"Jeg er en skibbrudden," stønner Susan Barton til den stumme, svarte mannen som finner henne på stranden. Sammen med øyas andre innvåner, den tause Robinson Cruso gir hun seg til å vente på redningen. Den fantastiske historien om de tre ville aldri blitt fortalt om ikke den geskjeftige Mrs Barton hjemme i England hadde henvendt seg til en viss forfatter, Daniel Foe, for å få ham til å interessere seg for saken...

Foe er en fabel, en forbløffende allegori over et velkjent tema. En historie fra verdenslitteraturen som gjenskapes i fordreid og merkverdig versjon.

J. M. Coetzee er født i Cape Town i 1940. Han har to ganger mottatt den høythengende Booker-prisen. I 2003 ble han beæret med den høyeste prisen av alle, Nobelprisen.

Oversatt av Aud Greiff

Til toppen

Flere bøker av J.M. Coetzee:

Om forfatter

J.M. Coetzee er født i Sør-Afrika i 1940. Han har i unge år bodd og studert i både England og USA. Siden 2002 har han vært bosatt i Australia, og har også australsk statsborgerskap. Coetzee har blitt tildelt flere høythengende priser, blant annet Booker-prisen (to ganger) og Nobelprisen i litteratur som han mottok i 2003. I 2013 var Coetzee for første gang i Norge, der han deltok på Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer, der han blant annet langleste fra Jesu barndom.

En av Coetzees mest kjente romaner er Vanære (Disgrace), som også er filmatisert med John Malkovich i hovedrollen. Trilogien Barndom, Ungdom og Sommer, står også sentralt i forfatterskapet. I 2014 kom romanen Jesu barndom som ble fulgt opp med Jesu skoledager (2018) og til slutt Jesu død (2021).