Flygeren (Innbundet)

Forfatter:

Cecilie Winger (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 464
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Airman
Oversatt av: Winger, Cecilie
ISBN/EAN: 9788204156297
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 16
Omtale Flygeren

Kongedømmet Saltee-øyene på irskekysten er et sted der helter er noble, konger er rene av hjerte og forbrytere lett gjenkjennelige ved sin utemmede ondskap.

En natt blir det begått et listig forræderi som truer med å ødelegge Conor Broekharts liv. 14-åringen dømmes til fengsel for noe han ikke har gjort. Den onde Bonvillain må nedkjempes og familiens ære må reddes. For å klare dette, må Conor vinne kappløpet om å være det første mennesket som flyr.

Til toppen

Anmeldelser Flygeren
”Irske Colfer har suksess med serien om det unge forbrytergeniet Artemis Fowls samspill med de underjordiskes sikkerhetsstyrker, en serie som har blitt beskrevet som ”Die hard with fairies”. Med ”Flygeren” går Colfer i en annen retning. Det minner om Dumas, Hugo og Verne – og jeg fornemmer et snev av en trend i disse 1800-tallsforbildene.”Morten Haugen , Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Eoin Colfer er født og oppvokst i Wexford, en liten by på sørkysten av Irland. Den første romanen hans, "Benny and Omar", ble umiddelbart en bestselger i Irland. Selv beskriver han "Artemis Fowl" som "Die hard med alver". Colfer har bodd i mange forskjellige land, blant annet Italia, Tunisia og Saudi-Arabia. Nå bor han i Irland med sin kone og barn, der han arbeider som barneskolelærer.