Fluktens vinger (Innbundet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 422
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hornet Flight
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788202222383
Omtale Fluktens vinger

1941. Danmark - England - Sverige

Britenes flyvåpen, RAF, gjennomlever en tid med tragisk mange tap av bombefly over Tyskland. Mye tyder på at fienden er kommet langt i utviklingen av et nytt og avgjørende instrument - radar. I London fanger etterretningsoffiseren Hermia Mount opp signaler som fører henne til et lite sted på kysten av Danmark. Hennes forlovede, Arne Olufsen, er allerede engasjert i den gryende danske motstandsbevegelsen. Hans yngre bror, Harald, kommer uforvarende og livsfarlig i nær kontakt med en mystisk installasjon som viser seg å være nettopp en tysk radar. Brått er han er en viktig person; jaget av tyskerne, ønsket av motstandsbevegelsen. Han er atten, mer interessert i finurlige motorer og søte jenter enn i spionasje. Han kastes ut i en situasjon der både teknisk oppfinnsomhet og en gryende forelskelse blir avgjørende. En rull med fotografier av radaren må for enhver pris bringes til krigsmyndighetene i London før neste bølge av bombetokt igangsettes.

Fluktens vinger er Ken Folletts femtende roman, og en av de mest velskrevne og spenningsfylte siden gjennombruddsboken, Nålen.

Oversatt av: Stian Omland

Anmeldelser:"Ny fulltreffer fra Follett" (...) "Trolig forfatterens beste thriller siden legendariske Nålen"
(...) Dette er en bok uten dødpunkter, uten prat, og avslutningen er eventyrlig, vågsom, briljant."
Terje Stemland, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Fluktens vinger
Bokmål Heftet 2010
Fluktens vinger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Ken Follett:

Om forfatter

Ken Follett er født i Cardiff, Wales 1949. I 1978 hadde han en formidabel suksess med Nålen. Han har solgt over 100 millioner bøker, og hans forrige roman På grensen til evigheten gikk rett til førsteplass på listene i USA, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Romanen Den evige ilden, følger etter suksess-romanene Stormenes tid og I all evighet. I Kjempenes fall, Vinter over verden og På grensen til virkeligheten følger vi skjebnene til fem familier - en amerikansk, russisk, tysk, engelsk og walisisk, mens de gjennomlever det 20. århundre.

Se oversikt over Århundretrilogien her.