Fluefellen (Heftet)

En historie om samleren og hans lidenskaper

Forfatter:

Erik Ringen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Flugfällan
Oversatt av: Ringen, Erik
ISBN/EAN: 9788202647957
Kategori: Natur og friluftsliv , Kulturhistorie og Biografier
Omtale Fluefellen

Som ung mann forlater Fredrik Sjöberg sitt arbeid som rekvisitørassistent på Dramaten i Stockholm. Han bosetter seg på en øy i skjærgården, en øy som har huset flere store navn, blant andre Strindberg og Tranströmer, og som er kjent for sin spesielle flora. Så begynner han å samle på blomsterfluer – en vakker og kompleks art som kan etterligne veps, noe som gir dem en viss beskyttelse mot sultne fugler. Forfatteren tegner dessuten et levende bilde av sin glemte landsmann, entomologen og globetrotteren René Malaise (1892–1978), sobelbonde på Kamtsjatka, intendant ved Naturhistoriska riksmuseet og samler av dyrebar kunst.

Fluefellen er en bok helt for seg selv – en umotståelig blanding av biografi, selvbiografi, roman, historie, essay, vitenskapsformidling, reiseskildring og skrøne.

Boken ble nominert til Augustpriset for beste fagbok i 2004 og har fått en rekke priser.

Til toppen

Andre utgaver

Fluefellen
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Fluefellen

En enestående bok om en mann som samler på et av våre mest irriterende insekter.Fredrik Wandrup, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Fredrik Sjöberg (f. 1958) er en av Sveriges mest markante forfattere. Han er også kulturskribent, kritiker, oversetter og biolog, og særlig kjent for den halvt selvbiografiske trilogien Fluefellen, Flyktkunsten og Rosinkongen.