Fløyterens hjerte av Erik Bye (Nedlastbar lydbok)

Fløyterens hjerte (Nedlastbar lydbok)

Til musikk ved Sigmund Groven

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2013
Innleser: Bye, Erik
Spilletid: 1:31
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202445621
Kategori: Lyrikk
Omtale Fløyterens hjerte

Etter utallige oppfordringer lot Erik Bye seg overtale til å utgi denne samlingen med viser og dikt. Noen er skrevet til spesielle anledninger som kong Olavs begravelse eller Redningsselskapets 100-års jubileum, andre er rene stemningsdikt. Alle tekstene har innhold som setter tankene i sving - om den verden vi lever i, vårt eget liv og våre holdninger. De fleste diktene har ikke vært trykt i bokform før, men enkelte "klassikere" har forfatteren og forlaget tillatt seg å ta med igjen, da de ikke har vært tilgjengelige på mange år. Lydboken er innlest av Erik Bye selv, til musikk ved Sigmund Groven. Gitar: Karl Johan Helgesen.

Til toppen

Flere bøker av Erik Bye:

Om forfatter

Erik Bye (1926-2004) var en av vår tids mest folkekjære kulturpersonligheter. Hans dikt, viser og fortellinger er preget av frodighet og raushet, visdom og varhet. Tekstene hans er vakre og velklingende, preget av dyp respekt for mennesket. De er krasse og barske, preget av bekymring og alvorlig sinne over menneskenes uforstand og ødeleggelser. De er kloke og stemningsvare, preget av varme og hjertelag.

Erik Erikssøn Bye ble født i New York. Master of Art i fagene engelsk, journalistikk, dramaturgi. Han har vært NRK-medarbeider siden 1958, har utgitt en rekke bøker, viser, dikt og tekster, vært tramp, trubadur og skuespiller, ansatt i BBC, har fått en rekke priser og utmerkelser i inn- og utland, bl. a. Narvesens journalistpris, Spelemannsprisen, Alf Prøysens ærespris, Norsk Kulturråds ærespris, Fritt Ord prisen og han er Ridder av St. Olavsorden. Hele sitt aktive journalistliv arbeidet han for å gjøre nordmenn klokere og mer rike på vesentlig kunnskap.