Flokkdyr (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 560
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Secret Place
ISBN/EAN: 9788202529970
Kategori: Krim
Omtale Flokkdyr

På oppslagstavlen kalt Hemmeligheten kan elevene på St. Kilda’s kostskole for jenter henge opp anonyme meldinger. Vanligvis er det snakk om en salig blanding av sladder og fordekt mobbing, men en dag blir tavlen brukt til noe ganske annet: Et bilde av en gutt som for et år siden ble funnet drept på naboskolen i Dublin. Under bildet står det: Jeg vet hvem som drepte ham.

God krim fra Dublin
(...)en av Europas mest spennende kriminalforfattere nå for tiden. Hun skriver med et levende røft språk og ekte driv i handlingen. (...) En virkelig god krimbok som jeg kan anbefale."
Thorstein Buer, Demokraten
«Flokkdyr kan meget mulig være Frenchs beste roman hittil, og det sier en del.»
The New York Daily News

«En bok om utspekulerte og storkjefta skolejenter man ikke kan stole på for fem flate øre, og som ikke uten videre lar seg knekke under press.
The New York Times

«Fantastisk bra – og fantastisk skummelt. Språket er også helt strålende.»
Stephen King

«Tana French er unektelig en av vår tids beste krimforfattere … [Flokkdyr er] svimlende avhengighetsskapende … Ikke gå glipp av denne.»
The Associated Press

«Fiffig, rått, vulgært og ondskapsfullt på den ene siden, og dypt tragisk på den annen.»
The New York Times Book Review

Til toppen

Andre utgaver

Flokkdyr
Bokmål Ebok 2016
Flokkdyr
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Tana French:

Om forfatter

Tana French har vokst opp i Irland, Italia, USA og Malawi, siden 1990 har hun bodd i Dublin. Hun er utdannet skuespiller fra Trinity College i Dublin og arbeider med teater og film ved siden av skrive romaner. Med sin debutroman Skogen (2007) plasserte hun seg rett i den internasjonale toppklassen av krimforfattere. Siden har hun skrevet seks kritikerroste bøker i serien om Dublin-politiets drapsavdeling og den frittstående romanen "The Witch Elm" som utgis på norsk i 2020. Hun har vunnet en rekke priser, blant annet Edgar, Anthony, Macavity, Barry og ICVA Clarion Awards.