Flink pike av Gillian Flynn (Ebok)
Ebok

Flink pike (Ebok)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gone girl
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788281692473
Kategori: Krim
Omtale Flink pike

Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av? Dette spørsmålet må Nick Dunne stille seg på sin femårs bryllupsdag, da hans kone Amy plutselig blir sporløst borte. Politiet mistenker - nærmest av gammel vane - ektemannen. Når de undersøker datamaskinen hans, finner de spor av suspekte søk, og venner av Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig. Men hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen, og fremfor alt: Hvor er det blitt av Amy - søte, flinke, uskyldige Amy? Med sitt varemerke som forfatter - et suverent fortellergrep, svart humor, drivende spenning og en dyp innsikt i forkvaklede menneskesinn - har Gillian Flynn skrevet en oppslukende og utspekulert thriller om kjærlighetens uhyggelige vrangside. "Skarp som en ishakke... spektakulært snedig... imponerende utspekulert." - New York Times

Til toppen

Årets beste krim

Adresseavisen

Andre utgaver

Flink pike
Bokmål Heftet 2014
Gone girl
Bokmål Ebok 2014
Flink pike
Bokmål Innbundet 2013
Anmeldelser Flink pike

«Flink pike har alt. Absolutt alt. Den er nesten uutholdelig spennende. Den har et plot og en konstruksjon så utspekulert og intrikat at jeg bare må gi meg ende over. Dertil kommer at boken er skrevet av en forfatter med et språk og en observasjonsevne som er helt fabelaktig. Og som om ikke dette kunne være nok, er den også rasende morsom … Til sammen gir dette en nesten fem hundre siders underholdningsgigant.»

 
Ingvar Ambjørnsen, VG

«Årets beste krim! Fremragende thriller om hvordan to tilsynelatende lykkelige mennesker skaper mistillit og avsky for hverandre … slutten er usedvanlig overrumplende og vil mane til så mange ettertanker at sjansen for å begynne å lese boken på nytt, umiddelbart, er stor.»

 
Stein Roll, Adresseavisa

«Milde himmel! … Makan til driv, plot og ramsalt humor har jeg knapt nok lest … Flynn leserne gjennom den ene mer uforutsigbare vendingen enn den andre i en vanvittig katt-og-mus-lek der grøsserspenningen først legger seg tre setninger før slutt ... Flynn (gir) noen så presise og slående beskrivelser av det moderne samfunnet, at det er en fryd ...Og dertil er historien dynket i kølsvart humor. Hva mer kan man forlange av en roman?»

 
Stina Håkensbakken Roland, Oppland Arbeiderblad

«Synsvinkelvekslingene mellom det unge paret Flink pike fokuserer på, er perfekt timet både på det rent tekniske planet og som suggestive markører av fremtidige stormskyer (…) Det er i den dryppvise avsløringen av det tilsynelatende offerets sanne manipulatoriske natur, at Flynn når formtoppen.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Solid thrillerhåndverk ... Flink pike har alt som skal til for å holde leseren i ånde.»

Leif Ekle, NRK

«En nyansert, spennende og uhyggelig roman, som bør appellere til selv den mest innbitte krimhater ... Gillian Flynn er en mester i å manipulere … holder leseren i et snedig jerngrep fra begynnelse til en marerittlignende slutt.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Snedig konstruert thriller.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Dyster spenning. Flynn forteller godt og effektivt og krydrer med besk humor ... Ekstrabonusen med Flink pike er samtidsbildet boken gir av et USA i krise.»

Arne Guttormsen, Vårt Land

«Skarp krim!»

Helga Lilleland, Varden

«Sterk psykologisk thriller. Flink pike er glimrende skrevet, svært spennende og med god innsikt i hva mennesker kan gjøre mot seg selv og mot hverandre.»

Liv Lysaker, LO-Media

Til toppen

Om forfatter

Gillian Flynn (f. 1971) er journalist og forfatter. Hun var i flere år filmkritiker i magasinet Entertainment Weekly. Flynn debuterte som forfatter i 2006 med romanen Sharp Objects (norsk utg. Åpne sår, 2012). For den ble hun nominert til den amerikanske Edgar-prisen og innkasserte to britiske Dagger-priser. Hennes andre bok, Dark Places (2009) kom på norsk i 2011 under tittelen Mørke rom. Flynns store internasjonale gjennombrudd kom med romanen Gone Girl (2012, norsk utg. Flink pike, 2013), som hun blant annet vant Edgar-prisen for. Den var en av tidenes største krimsuksesser. Flynns foreløpig siste bok, The Grownup (norsk utg. En hjelpende hånd) kom i 2015. Den ble kåret til "Beste kriminalnovelle" av The Edgar Awards. Gillian Flynn bor i Chicago med sin mann og sine barn.