Flekker (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 148
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202201463
Omtale Flekker
Elisa er malerinne. Hun oppfatter tilværelsen gjennom farger, fragmenter, lys. Hennes kontakt med andre mennesker er skjør. En roman om morsarv, om å redde seg og finne sitt eget uttrykk.

Elsa er malerinne. Hun oppfatter tilværelsen gjennom farger, fragmenter, lys. Hennes kontakt med andre ved hjelp av språket er skjør. Hun ser døde mennesker , og møtene med dem driver henne videre som kunstner.

Romanen foregår i Elisas sinn. Det er en malt roman, impresjonistisk satt sammen, rik på farger og nyanser. Den beskriver sorg over det som er gått tapt og som ikke kunne bli kjærlighet. Elisa lever snublende nær ruinen, det forstyrrede, ikke levedyktige. Hun er en selvstimulerer, og følger sine fungertuppfornemmelser.

Flekker er en roman om morsarv, om å redde seg og finne sitt eget uttrykk. Det er skildringen av en frigjøringsprosess, et sterkt og annerledes kvinneportrett.

".. En usedvanlig tett tekst med korte, huggende, dramatiske hovedsetninger."
Les hele anmeldelsen i Dagsavisen

Til toppen

Flere bøker av Kirsti Blom:

Om forfatter
Kirsti Blom er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier. Blom har skrevet 10 bøker om dyrelivet i Arktis. Isbjørnen ble nominert til Brageprisen 2007.